Den aller beste krabbepastaen

krabbepasta bottarga

Dere vet kanskje hvor mye jeg elsker krabbe? Jeg spiser krabbe til frokost, lager krabberøre, spiser krabbe til reker på verandaen, putter krabbe i gyoza, koker kraft på krabbeskall og lager bisque av krabbe. Det kommer sikkert enda flere krabbeoppskrifter etterhvert også. Her er en kjapp og enkel oppskrift på krabbepasta når du vil slenge sammen noe veldig raskt. Denne oppskriften er perfekt når du vil bruke bittelitt mer tid og energi, og sitte igjen med en superdigg og luksuriøs variant.

krabbepasta bottarga

Krabbepastaen er toppet med Bottarga Borealis, tørket og saltet skreirogn. Rett og slett utrolig digg. På en måte litt som å strø parmesan over maten, bare mye bedre. Det er salt og umamirikt og gjør alt litt bedre. Godt på pasta med smør bare, eller oppå egg. Les mer om det her hvis du vil.

krabbepasta bottarga

Krabbepasta til to

Ingredienser:
-2 sjalottløk
-2 hvitløksfedd
-2 ss smør
-1 dl hvitvin
-2 dl kremfløte
-50 g parmesan
-1 krabbeskjell
-1 håndfull dill
-1-2 ts havsalt
-1 ts pepper
-300 g bucatini/bigoli (hul spagetti) eller vanlig spagetti
-Bottarga Borealis til topping
-Sitron til topping

Fremgangsmåte:
1. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm smøret i en jerngryte. Surr løken et par minutter til det er mykt og blankt.

2. Hell på hvitvin og la det reduseres til halvparten er igjen. Tilsett fløten og skru ned temperaturen så det såvidt putrer.

3. Rasp parmesan og rør det ut i sausen. Ha i krabbekjøttet og grovhakket dill. Smak til sausen med salt og pepper.

4. Kok pastaen som anvist på pakken. Sil av pastavannet, men spar en liten skvett til å spe sausen med. Bland pastaen sammen med sausen og tilsett eventuelt en skvett av kokevannet om du ønsker en litt «våtere» variant.

5. Server med sitronbåter og masse raspet Bottarga Borealis. Om du ikke får tak i tørket skreirogn går det an å bruke ekstra raspet parmesan på pastaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.