Sommer i København

Inneholder reklame for Olympus OM-D E-M10 mark III

sommer i københavn

Denne sommeren ble kanskje ikke helt som planlagt. Jeg har vært helt utslått av allergi og forsøkt å henge så mye som mulig på svaberg så langt unna gress som mulig med øynene lukket. Klarte heldigvis å gjennomføre en lenge planlagt og etterlengtet sommerlanghelg til favorittbyen min over alle byer – København.

Vi hadde nemlig fått bord på Noma til grønnsakssesongen (mer om det senere) og tok det som en avslappende tur med digg mat, naturvin, chilling og bading sammen med et vennepar.

Liker aller best å bo i leilighet i København, så vi fant en fin Airbnb i min favorittbydel – Nørrebro. Liker å bo ved Nørrebrogade eller rundt Assistens kirkegård.

Frokost på Nørrebro

sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn

Det beste med å bo i leilighet når man er i København er å kunne lage frokoster hjemme. Det er så mange digge bakerier og ting å få tak i overalt. Dessuten er det ikke akkurat billig å skulle spise alle måltider ute.

Vi kjøpte surdeigsbrød fra Andersen & Maillard og rundstykker fra Mirabelle på Nørrebro og en dag jogget Pernille til Hart Bageri på Fredriksberg for å kjøpe croissanter. Utvalget er bra i selv de minste supermarkedene, så frokostshopping i Køben er så gøy.

Andersen & Maillard / Nørrebrogade 62

sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn

Det er et sterkt bakerigame i København for tiden. En av mine favoritter er Andersen & Maillard som ligger veldig kjekt til midt på Nørrbro. Rett ved siden av vår nye favorittvinbar!

Det er vel egentlig en kaffebar, men de har veldig bra bakevarer. Spesielt croissanten rett over her som er med salt og sukker mellom hvert lag. Det gjør den supercrispy, karamellisert og balansert. Må bare ha den når jeg er i Køben. Surdeigsbrødet er også helt himmelsk, og de har enkle frokost- og lunsjretter som er akkurat slik jeg elsker dem. Digg brød, pisket smør, dansk ost og syltetøy. Og bløtkokte egg.

Pompette / Møllegade 3

sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn

Fikk endelig kommet oss til Pompette, en supersøt liten naturvinsbar på Nørrebro. Eierne har en shibavalp hver som tilfeldigvis var med på jobb, så ja, drømmested?!

Utenom shibavalper har de et stort utvalg natuvin vi ikke får tak i her hjemme, en perfekt uteservering for varme sommerdager og helt drøyt fin barsnacks. Bare se på burrataen over med et dryss av bringebærpulver. Vi digga det så mye at vi måtte tilbake flere ganger, også for å kjøpe med oss take away-vin til leiligheten. Kan dette plis bli mulig i Norge snart.

Andre bra spots å drikke naturvin og spise barsnacks:
Ved stranden 10 vinhandel og bar i sentrum (samme adresse som navnet!)
Gaarden & Gaden Nørrebrogade 88
The Corner Strandgade 108
Den Vandrette Havnegade 53A (sommerstengt)

Brus, Mirabelle, Bæst / Guldbergsgade 29

sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn

Rett borti høgget fra Andersen & Maillard og Pompette ligger triangelet Brus, Mirabelle og Bæst. Man går ikke så lenge sulten eller tørst i dette nabolaget.

Brus er en stor bar med et gigantisk utvalg av øl, cider og cocktails på tap. Man kan også kjøpe med seg drikkevarer og bryggeutstyr hjem herfra.

Mirabelle er et håndverksbakeri med en nydelig frokost/brunch i både ukedager og i helgen. Det kan være litt kø, men det er verdt det. Man kan også kjøpe med seg brød og rundstykker hjem, noe vi seff gjorde. De har også middag, men det har jeg foreløpig ikke sjekket ut.

Rett ved siden av ligger søsterrestauranten Bæst som lager skikkelig gode og rustikke pizzaer, med pizzabunner fra naboen Mirabelle. De lager sin egen ost og spekemat. Prøv burrataen! Har spist her flere ganger og synes maten er god og rimelig priset, men servicen er dessverre ikke like god.

Coffee Collective / Jægerborggade 57

sommer i københavn

Det er nesten obligatorisk med et stopp innom Coffee Collective når man er i København. De har flere avdelinger, blant annet i Torvehallerne og i Jægerborggade på Nørrebro. Her kan du få digg vanlig kaffe, men også boblende nitrokaffe og kaffekombucha fra tapp, kaffesoftis og mye annet digg.

Hooked / Nørrebrogade 29

sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn

Hvis du elsker sjømat som oss og vil ha et raskt og rimelig måltid bør du dra til Hooked som også ligger midt på Nørrebro. Her har de en helt sjuk lobster roll som vi må tilbake å spise hver gang. De har en amerikansk og en asiatisk versjon. Briochebrødet er sprøtt og mykt og hummerfyllet er overraskende raust og juice. De har masse annet digg på menyen og digg drikke fra naboen Brus.

Refshaleøen

sommer i københavn
sommer i københavn

Refshaleøen er en kunstig øy i Københavns havn og et gammelt industriområde hvor det nå skjer masse gøy. Man tar seg hit enten ved hjelp av buss, ved å gå over den nye gangbroen fra Nyhavn eller ta rutebåt. Eller sykle i ekte københavnerstil.

Det er her ute Noma ligger, og samme med Amass Restaurant som absolutt er å anbefale om du vil ha fine dining på en avslappet måte. Populære Lille Bakery ligger rett ved endeholdeplassen til bussen, og Reffen – Copenhagen street food ligger også her ute. I tillegg er det flere fantastiske badespots hvor man kan kjøle seg ned – eller varme seg opp i sauna og boblebad.

Baby baby bar / Refshalevej 151

sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn

Baby baby bar er en perle på de varmeste dagene. Den ligger helt ytterst på en molo og har en bitteliten glassbar og tilhørende utekjøkken. Og vannsklie! Det er også en liten badebrygge så det er lett å bade herfra. Elsker stemningen her, og kunne lett hengt rundt hele dagen.

De har et lite utvalg av naturvin, Æblerov-cider på tapp og et lite og delikat utvalg av mat og snacks. Prøv sommersalaten eller zucchinitoasten. Ta med eget badehåndkle og badetøy, og kom tidlig for å få plass i strandstolene!

La Banchina / Refshalevej 141

sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn
sommer i københavn

La Banchina er en annen nydelig spot når det er varmt og man vil dyppe seg i havet. Ligger et steinkast unna Baby baby bar så det er lett å kombinere begge deler. La Banchina er en bitteliten restaurant og naturvinbar med tilhørende brygge og sauna.

De serverer enkle lunsj- og middagsretter bestående av grønnsaker og fisk, alt er økologisk eller biodynamisk. Det er en veldig fin stemning på brygga, og jeg hååååper håper det vil være mulig å få til noe lignende her hjemme i Norge. Bading og chilling på brygga med vin.

Prøv den hjemmelagede kaffeiskremen!

sommer i københavn
sommer i københavn

Vi spiste en rask snack før vi måtte videre. Friterte squashblomster med dillmajones, så enkelt og så sykt digg. Drakk en spansk pet nat til, mer om den på vinbloggen her.

Broens Gadekjøkken / Strandgate 95

sommer i københavn
sommer i københavn

Hvis du rusler fra Refshaleøen og tilbake til sentrum er det naturlig å gå innom Broens gadekjøkken ved gangbroen over til Nyhavn. Dette er et relativt nyåpnet street food-marked med noen skikkelig bra boder.

Vi spiste nudler og wntons fra Will at the bridge, og den sangnomsuste burgeren fra Gasoline grill, som også har flere avdelinger rundt om kring i København. På Broens gadekjøkken har de kun klassisk cheeseburger, og den er faktisk så digg som ryktene skal ha det til. Supersaftig briochebrød, enkel patty, masse ost, pickles og en smooth dressing. Hadde vaniljeshake til, og det anbefales!

Isted Grill / Istedgade 95

sommer i københavn
sommer i københavn

Mitt aller siste tips for sommeren i København er å spise flæskestegssansdwichen på Isted Grill i Istedgate. Dette er egentlig et kinesisk gatekjøkken, men de har en ikonisk flæskestegssandwich der til 75 kroner. Perfekt sammen med en coccio på vei hjem fra byen for eksempel.

Sommerkampanje – det perfekte feriekameraet

Noen av dere har kanskje allerede sett noen av disse bildene på instastory underveis i ferien. Det er fordi kameraet jeg bruker har innebygget wifi-overføring av bilder og videoer så man har de på telefonen på et blunk. Dette er bare en av mange geniale funskjoner som gjør dette til det perfekte feriekameraet.

Akkurat nå og i et par dager til er det en pågående sommerkampanje på dette kameraet. Når du kjøper et Olympus OM-D E-M10 Mark lll med tilhørende 14-42mm objektiv får du med tidenes 45mm F1.8 portrettobjektiv (verdi 3099,-) med på kjøpet! Sommerkampanjen varer ut juli i Olympus sin nettbutikk.

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.