![](https://juliesmatblogg.no/juliesmatblogg/wp-content/uploads/sites/2/2019/11/fiskars-5-1-683x1024.jpeg)
Det er få ting som er diggere enn å lage reklameinnlegg for produkter som er skikkelig bra. Og etter å ha testet Hard Face-produktene fra Fiskars kan jeg trygt si at disse er nettopp det.
Serien består av gryter og stekepanner i forskjellige størrelser med ekstra tykk bunn for jevn varmefordeling. Men det spesielle med produktene er at de har et spesielt slitesterkt non stick-belegg – HardTec. Produktene tåler både at man bruker metallredskaper og en tur i oppvaskmaskinen. Men på grunn av belegget er de også superenkle å vaske opp for hånd.
Den aller beste funksjonen spør du meg er lokket med silikonkant rundt som gjør at man kan helle av kokevannet på enkel måte uten å bruke grytelapper eller brenne seg. Både håndtakene og silikonkanten på lokket holder seg svalt selv om det er kokende vann i gryta.
![fiskars](https://juliesmatblogg.no/juliesmatblogg/wp-content/uploads/sites/2/2019/11/fiskars-683x1024.jpeg)
![fiskars](https://juliesmatblogg.no/juliesmatblogg/wp-content/uploads/sites/2/2019/11/fiskars-2-683x1024.jpeg)
Dette er gryten på 3,5 liter. Det er den perfekte størrelsen for å lage en suppe eller gryte til fire personer. Den er også helt nydelig å lage saus i for ingenting svir seg fast. Og hvem lager vel egentlig små porsjoner saus?
Italiensk bondesuppe med hvite bønner og svartkål
![fiskars](https://juliesmatblogg.no/juliesmatblogg/wp-content/uploads/sites/2/2019/11/fiskars-3-683x1024.jpeg)
Jeg laget denne gamle oppskriften på italiensk bondesuppe her for leden, men gjorde et par endringer. Siden jeg hadde fått tak i fersk pølse brunet jeg denne i starten av prosessen sammen med baconet. I tillegg laget jeg en puré av løk, hvitløk og fennikel i en foodprocessor – noe som gir suppen en litt tykkere følelse.
Jeg gjør justeringer som dette ofte med både mine egne og andres oppskrifter, og anbefaler å gjøre det samme. Er det noe du synes virker mer logisk enn det som står oppført så burde man selvsagt følge sin egen intuisjon.
![fiskars](https://juliesmatblogg.no/juliesmatblogg/wp-content/uploads/sites/2/2019/11/fiskars-4-683x1024.jpeg)
Til slutt sprøstekte jeg litt av svartkålen for å toppe suppen med. Jeg tok to håndfuller svartkål i strimler og «masserte» inn litt olivenolje og havsalt i en bolle før jeg stekte det på middels temperatur i stekepannen ca 10 minutter. Det blir nesten like godt som chips!
370 år med kvalitet fra Finland
Fiskars ble grunnlagt som jernverk i 1649, så de fyller hele 370 år som bedrift i år! Hard Face-produktene lages på fabrikken deres i Sorsakoski, Finland. Her blir produktene laget med over to tonn press for å sikre at de virkelig tåler de tøffeste jobbene på kjøkkenet. Les mer om Hard Face-produktene her!
1 Kommentar