Jeg elsker flaskegresskar, men helt vanlig rundt gresskar er også helt fantastisk. Jeg liker å dele det i ganske store biter, beholde skallet på og bake det lenge i ovnen. Jeg krydrer gresskar med kanel og kajennepepper, og steker det til det får en karamellisert smak og supermyk konsistens. Perfekt tilbehør til omtrent alt, og smaker til og med godt kaldt. I det siste har jeg spist det med bare litt smuldret fetaost på toppen. Mmm!
Ingredienser:
-500 g gresskar
-2-3 ss olje
-1 ts kanel
-1 ts kajennepepper
-1/2 lime
-1 klype salt
-2 ss flytende honning eller agave
1. Vask skallet godt og skrap ut frøene og trådene inni gresskaret. Del i relativt store chunks.
2. Bland bitene sammen med olje, kanel, kajennepepper, salt og honning eller agave i en ildfast form. Skvis limesaften over.
3. Stekes ved 180 grader i 30-40 minutter, eller til det begynner å få litt stekeskorpe. Rør gjerne litt rundt inni der underveis.