Burrata dere, kanskje verdens beste ost? Om du synes mozzarella er godt har du ikke smakt burrata. En lignende ferskost laget på kumelk. Så god at man bare vil spise den med skje. Den passer såklart veldig bra sammen med solmodne tomater, god olivenolje og basilikum som en klassisk caprese. Men sammen med sesongens jordbær og avokado blir det en skikkelig sommermiddag.
Burrata fås i de fleste delikatessebutikker!
Burratasalat for 1:
-2 håndfuller ruccola
-1/2 burrata
-1/2 avokado
-1 håndfull jordbær
-10 basilikumblader
-litt god olivenolje
-1/2 økologisk sitron
-salt og pepper
1. Rens og del jordbær i to. Del en avokado i to og fjern skallet. Kutt avokadoen i tynne skiver. Plukk et par basilikumblader og kutt dem i tynne strimler.
2. Åpne posen med burrata og hell laken over i en liten boks om du ikke skal spise hele på en gang. Dander salat og avokado i en skål og riv osten over. Legg på jordbær og basilikum.
3. Topp med litt god olivenolje, salt og pepper. Finrasp til slutt skallet av en økologisk sitron over.
Det er smaken av sommer, det!
P.S. Sjekk ut de fine håndfargede Shibori-linkopphåndkleene fra Studiobazar!
1 Kommentar