Knuste poteter

knuste poteter

knuste poteter høres kanskje litt rart ut, men det er jo nettopp det de er. Disse potetene burde sikkert være tilbehør til middagen, men jeg synes de er så gode at jeg bare spiser dem som de er, dyppet i litt aioli. Selv om disse potetene først skal kokes og så stekes er det ikke en veldig tidkrevende prosess. Velg fine, små poteter med tynt skall for best resultat.

Ingredienser:
-500 g små poteter
-2 hvitløksfedd
-2 ss sitronolivenolje
-1/2 økologisk sitron
-50 g parmesan
-1 ts salt
-1/2 ts pepper

Dipp: aioli

Fremgangsmåte:
1. Vask potetene og kok eller dampkok dem til de er møre. Jeg liker best å dampkoke poteter. 10-15 minutter avhengig av størrelsen.

2. La potetene avkjøles litt før du fordeler dem utover et stekebrett kledd med bakepapir eller en i en ildfast form. Klem dem flate med en stekespade eller gaffel.

3. Finhakk hvitløksfedd og fordel utover potetene sammen med sitronolivenolje. Rasp sitronskall over, og skvis saften av 1/2 sitron.

4. Rasp rikelig med parmesan over potetene. Krydre med salt og pepper.

5. Stek under grillelementet på 200 grader i 20-30 minutter, eller til kantene er gylne. Følg litt med underveis.

6. Potetene er perfekt tilbehør, men kan som sagt også bare spises som en snack. Da dypper jeg dem gjerne i litt aioli.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.