Mens jeg skriver de siste innleggene fra Danmarksturen tenkte jeg å dele de siste oppskriftene fra Godt denne sommeren. Denne suppa er perfekt nå på sommeren hvor man ofte vil ha frisk, lett og avkjølende mat. Det hjelper også at den er lekende lett å lage. Alle ingrediensene oppi en blender eller food processor og middagen er klar. Oppskriften er nok til middag for 4 eller forrett til 8. Server gjerne forfriskende avokadosuppe sammen med nybakt brød eller for eksempel med litt reker i. Eller bare som den er.
Du trenger:
-4 modne avokado
-2 dl frosne erter
-2,5 dl kokosmelk
-2,5 dl vann
-1 håndfull mynteblader
-1 sitron
-1/2 ts salt
-1/2 ts pepper
Ha frosne erter i bunn av blenderen/food processoren. Del avokadoene i to og skrap ut kjøttet med en skje. Skvis saften av en sitron over. Plukk en håndfull store mynteblader og ha det sammen med de andre ingrediensene. Spar gjerne et par blader til garnityr. Hell til slutt over kokosmelk og vann og kjør suppa glatt.
Juster mer mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper. Serveres med en gang med litt nykvernet pepper på toppen.
3 Kommentarer