Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften på en av rettene jeg laget til lørdagens bryllupscatering. Jeg laget mange forskjellige tapasretter, og en av salatene var denne kikertsalaten. Perfekt sidesalat til grillmaten i sommer. Enten du har grilla kjøtt, fisk eller grønnsaker.
Kikertsalat:
Tilbehør til 4
-2 bokser hermetiske kikerter
-1 glass syltet paprika
-1 dl kalamataoliven uten stein
-1 kvast persille
-1 økologisk sitron
-2 ss olivenolje
-Litt nykvernet pepper
1. Sil bort vannet til kikertene og skyll dem godt i kaldt vann. Ha dem over i en bolle.
2. Kutt syltet paprika i strimler og bland sammen med kikertene. Bland inn oliven og finhakket persille.
3. Rasp skallet av en økologisk sitron over i salaten. Skvis ut saften og bland sammen med olivenolje og litt nykvernet pepper. Bland alt godt sammen og la det gjerne stå og godgjøre seg litt i kjøleskapet før servering.
2 Kommentarer