Pressetur, alle utgifter dekket
Søndag morgen for to uker siden satte jeg meg på et fly til København sammen med Julie fra VisitDenmark, Cecilie og Anders. Vi var nemlig invitert til et kokketreff hvor 8 av Danmarks beste kokker skulle lage en middag sammen på ærverdige Hotel Frederiksminde. På vei ned til Hotel Frederiksminde stoppet vi på Rønnede Kro, en skjult perle på den danske landsbygda. Les mer om det her. Vi ankom hotellet som ligger ca. 1 time sørøst for København og fikk servert kaffe og kake. Denne dagen var det bare å gi etter for all maten og drikken vi fikk servert. Har aldri vært så mett.
Sjekk den fine resepsjonen! Hotel Frederiksminde ligger idyllisk til bare 50 meter unna Præstø fjord, og det er panoramautsikt utover vannet fra spisestuen. Hotellet ligger på et gammelt klosterområde, og det er fremdeles en kirke og kirkegård der. I dag blir hotellet drevet av Silje Brenna (som også styrer Rønnede kro!) og kjøkkensjef Jonas Mikkelsen som har ført hotellet tilbake til sin romantiske stil fra 1890-tallet og skapt en fantastisk restaurant. Restauranten er kåret til landets 11. beste i White Guide.
Kaffe, te og en nydelig crumble servert på keramikk fra K.H. Würtz. Bare en av mange små detaljer på dette utrolig flotte og gjennomførte hotellet.
Rommet mitt. Så utrolig fint. Alle rommene er forskjellige og innredet på en veldig hjemmekoselig måte. Man får faktisk lyst til å henge på rommet. Rommene senger med myke Jensen-madrasser og fluffy dundyner, Bang Olufsen-TV, skrivepult og lenestol. Og ikke minst fin kunst.
Jeg reiste som vanlig med min trofaste reisepartner Rimowa Bossa Nova. Tenkte å vise hvordan den er på innsiden. Den er nemlig ikke bare fin på utsiden. På innsiden har den lyserosa fôr og to smarte skillevegger for å holde ting på plass. Elsker den! Til info så låner jeg denne kofferten av produsenten.
Mens noen av de andre dro på løpetur slang jeg meg i senga og leste litt i to av mine norske favorittmagasiner. Bare så synd at K legges ned. Det nyeste og nestsiste nummeret er i butikk i dag!
Hotel Frederiksminde, eller Mindet som det blir kalt på folkemunne, sett fra vannkanten.
Jeg gikk en liten tur i området rundt hotellet før middagen. Gikk gjennom den fine kirkegården og inn til Præstø by. Og så sniktittet jeg litt i kjøkkenhagen til Jonas Mikkelsen. Her dyrker de grønnkål og urter selv.
I bankettsalen var det dekket opp til en åtteretters middag for 62 gjester. Selve middagen fortjener et eget blogginnlegg, så et kommer vi tilbake til.
Julie før middagen, som jeg kan avsløre at var helt fantastisk.
Morgenmad blir servert her, med panoramautsikt over fjorden.
Morgenmaden får du servert ved bordet. Nybakt brød, et utvalg dansk og økologisk ost og skinke, fåremelksyoghurt med müsli, hjemmelaget nutella og syltetøy, bløtkokte egg, frukt og bær, hjemmelaget kremost, kanelsnurrer og masse juice. Drømmefrokosten!
Kort oppsummert er dette et av det fineste hotellet jeg har vært på. Standarden her er skyhøy, men stemningen avslappet. Jeg anbefaler så absolutt å ta en tur hit. Selve hotellet er verdt et besøk i seg seg selv, og maten vi fikk servert (selv om det var litt utenom det vanlige) var magisk bra. Hotel Frederiksminde ligger bare 1 time utenfor København, så legg inn en ekstra overnatting her neste gang du er på Sjælland. Hotellet ligger i fine omgivelser, så det er fint å gå på tur i området – dette kan også hotellet arrangere. Les mer om Frederiksminde på hjemmesiden deres – og book neste romantiske overnatting her!
Følg med for blogginnlegg om kokketreffet på «Mindet».