Nøttebrød

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtter at jeg kuttet ut gluten for to år siden har jeg egentlig gitt opp å spise brød. Det er så komplisert å bake med glutenfritt mel. De meltypene som ikke gjør deg oppblåst gir ikke så bra resultat, mens de meltypene det faktisk går an å bake med egentlig gir meg like mye vondt i magen på grunn av all stivelsen. Det er noen glutenfrie bakerier, men jeg har ikke likt noen av brødene jeg har smakt til nå, så jeg har som sagt bare lgt det fra meg. Helt til jeg kom over et bilde på Pinterest av dette nøtte- og frøbrødet. Oppskriften var veldig enkel. 500 g valgfrie nøtter og frø, 4 egg og litt olivenolje. Nå har jeg bakt det to ganger, med og uten krydder. Det er et brød jeg kan spise uten å få vondt i magen! Et megabonus er at en liten skive er suppermettende, og brødet holder seg i opptil en uke før det blir tørt.

Nøttebrød:
-4 egg
-1/2 dl olivenolje
-1 klype salt
-litt krydder, feks timian, rosmarin, paprika
-500 g nøtter og frø. Jeg brukte:
-150 g mandler
-150 g cashew
-100 g hempfrø
-50 chiafrø
-50 g gresskarfrø

Du kan som sagt bruke hva som helst av nøtter og frø. Fremgansmåten er superenkel. Jeg kan nesten love deg at du aldri har bakt et enklere brød enn dette.

1. Pisk eggene sammen i en bolle.
2. Tilsett olivenolje, salt og krydder om du vil ha det i.
3. Vei opp nøtter og frø og bland det sammen med eggene. Du trenger ikke å hakke opp nøttene.
4: Hell blandingen over i en brødform med bakepapir. Stekes ved 160 grader i 50 minutter. La brødet avkjøle seg helt på rist før du skjærer i det.

22 Kommentarer

 1. Har du prøvd det nye ferske glutenfrie brødet til Baker Hansen? De er ganske så dyre men jeg har blitt helt hekta på de grove variantene. Supergode!!

  • Synes ikke de er så gode. Smakte rundstykkene og de var helt tørre. Fikk et nytt brød for å teste om det var mindre tørt. Det var det jo, men likte uansett ikke smaken på dem. Føler at d emangler salt, så de smaker litt emment.

 2. Har du prøvd det nye ferske glutenfrie brødet til Baker Hansen? De er ganske så dyre men jeg har blitt helt hekta på de grove variantene. Supergode!!

 3. Synes ikke de er så gode. Smakte rundstykkene og de var helt tørre. Fikk et nytt brød for å teste om det var mindre tørt. Det var det jo, men likte uansett ikke smaken på dem. Føler at d emangler salt, så de smaker litt emment.

 4. Hei Mona. Jeg regner ikke kalorier, så har dessverre ikke oversikten på det. Det kommer jo litt an på hva slags nøtter du bruker, så det burde ikke være en veldig vanskelig utregning. Det er ingen tvil om at dette brødet totalt inneholder mange kaloerier, men det metter også veldig mye så det gjør jo at man gjerne ikke spiser så mye på en gang.

 5. Hei Mona. Jeg regner ikke kalorier, så har dessverre ikke oversikten på det. Det kommer jo litt an på hva slags nøtter du bruker, så det burde ikke være en veldig vanskelig utregning. Det er ingen tvil om at dette brødet totalt inneholder mange kaloerier, men det metter også veldig mye så det gjør jo at man gjerne ikke spiser så mye på en gang.

 6. Can you translate this recipe to English and email it to me. It looks so delicious. Thank you.

  • -4 eggs
   -1/2 dl olive oil
   -a pinch of salt salt
   -spices, like thyme, rosemary or paprika
   -500 g nuts and seeds. I used:
   -150 g almonds
   -150 g cashews
   -100 g hempseeds
   -50 gr chiaseeds
   -50 gr pumpkimseeds

   1. Whip the eggs in a bowl.
   2. Add oliveoil, salt og spices
   3. Weigh your nuts and add them to the mixture. No need to chop them.
   4: Pour the mixture in a bread-pan with parchment paper. Bake it at 160 degrees for 50 minutes. Wait until completely cool before cutting it.

   hope this helps

 7. Tusen takk for tips. Jeg tåler heller ikke brød av noe slag, og har spist hjemmelagede frøknekkebrød i årevis nå. Godt med litt avveksling. Brødet smakte overraskende godt. Det jeg lurer på er om du oppbevarer brødet i kjøleskap eller på kjøkkenbenken.

   • Takk for kjapt svar 🙂 Om det holder en uke i romtemperatur så holder det plenty. Det er nok spist opp lenge før det 🙂

 8. Hei Julie, jeg prøvde å lage Frøbrødet fra din bok Kjernesunt. Men selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, så var brødet rå inni. Jeg er vant med å bake, men dette var førstegangen jeg bakte glutenfritt brød. Ovnen er i orden, men brødet stod i ovnen nærmest 3 timer. Etter 1.5 time hadde jeg en fin skorpe på brødet, men inni var det rå, selv om jeg lot den stå mye lengre enn angitt. Hva gjør jeg feil? Skulle jeg ha fordelt deigen i 2 former?

  • Hei Elise!
   Dette høres utrolig rart ut. Jeg kan ikke skjønne hva som har skjedd her, da jeg får et helt gjennomstekt resultat hver gang på den tiden. Hva slags nøtter brukte du? Jeg husker det var en gang en leser hadde misforstått mengden olje, og da blir brødet veldig flytende. Er det det som kan ha skjedd her? Håper vi finner ut av dette 🙂

 9. Jeg bakte dette nøttebrødet til min svigerdatter som har cøliaki. Hun ga meg tilbakemelding at det ikke kunne kalles brød i vanlig forstand, da det ikke lot seg skjære ordinære skiver. Ellers så sa hun at det smakte veldig godt, hun spiste klumper med smør og ost😉

  • Hei Hildegunn! Så merkelig, mitt blir alltid helt fast og enkelt å skjære opp (som du ser på bildet). Hva slags nøtter brukte du? Godt å høre at det uansett smakte godt, da 🙂

   • Hildegunn Thise

    Jeg brukte hassel- og valnøtter, mandler, gresskar- og solsikkekjerner og sesamfrø…

    • Den kombinasjonen har jo jeg også forsøkt, med stort hell. Så da vet jeg dessverre ikke hva som kan ha skjedd. Beklager!

     • Hildegunn Thise

      Hvordan pisker du eggene, mye, lite, med visp eller gaffel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *