Grillspyd med halloumi og vannmelon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noe av det beste man kan grille kan i sommer er grønnsaker og frukt! Et godt alternativ til kjøtt på grillen er grillosten halloumi, en kypriotisk ost laget på fåre- eller geitemelk. Halloumiosten blir lagret med mynteblader og har derfor et frisk hint av mynte. Til disse fargerike grønnsaksgrillspydene passer det perfekt med en mynte- og yoghurtdressing.

Denne oppskriften laget jeg forrige uke som en liten test av grillen på jobb sammen med assistenten min Ida, som nettopp har startet bloggen Smart mat/raske bein. Jeg har begynt å eksperimentere litt med syrnede melkeprodukter i det siste, og brukte yoghurt naturell fra Rørosmeieriet til denne dressingen. Tåler du ikke melk kan du fint lage en mynteolje i steden for yoghurtdressing til disse spydene. Bare ha i litt mere olje og en skvis sitronsaft i steden for yoghurten.

Grillspyd med halloumi og vannmelon:
4 porsjoner – 30 minutter
-20 grillspyd
-1/2 vannmelon
-2 halloumi
-1 gul squash
-1 grønn squash
-2 oransje paprika
-2 ss olje til pensling

Myntedressing:
-2 dl yoghurt naturell
-1 håndfull mynteblader
-1 ss olivenolje
-1 klype salt og pepper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Kutt opp squash, paprika og vannmelon i passelig store biter. Del osten i terninger. Tips: om du bruker grillspyd av tre er det lurt å legge disse i vann en liten stund før du skal grille, så slipper du at spydene brekker eller tar fyr.

2. Tre grønnsaker, frukt og ost på grillspydene. Fyr opp grillen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Lag en enkel mynte- og yoghurtdressing ved å blande sammen yoghurt naturell, finhakket mynte, olivenolje, salt og pepper. La det stå kaldt mens du griller spydene.

4. Pensle litt olje på spydene før du legger dem grillen. Grilles under lokk i et par minutter på hver side, eller til grønnsakene er passe møre og har fått god grillsmak. Har du ikke grill går det an å steke grillspydene på høyeste temperatur i stekeovnen under grillelementet.

5. Drypp litt myntedressing over spydene og server!

Oppskriften er publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *