Hverdagsfrokost

Processed with VSCOcam with s3 preset
Nå er det lenge siden jeg har skrevet om frokosten min. Det gjorde jeg ofte før, og spesielt etter at jeg måtte slutte å spise gluten, melk og egg. Nå kan jeg heldigvis spise så mye egg jeg vil igjen, og litt ost. I det siste har jeg også eksperimentert litt med gluten, men det får jeg heller komme tilbake til senere. Frokostene mine i det siste er veldig vanlige. Knekkebrød (helst hjemmelagede) med et eller annet vanlig pålegg, kanskje et kokt egg, varmt sitronvann og te.

I dag tidlig spiste jeg knekkebrød jeg fikk fra min kjære assistent Ida, som skriver bloggen Smart mat / raske bein. Klikk på linken for å komme rett til oppskriften på disse gode knekkebrødene. Jeg toppet dem med Rørossmør, spekeskinke, Valdresost med brennesle og spirer. Så spiste jeg et kokt egg til med røkt havsalt og noen fantastiske norske jordbær. Spiste mange flere enn det jeg fikk plass til på bildet altså. De er så gode nå at jeg dåner. Men husk å gi dem en runde i eddikvann! Ellers drikker jeg alltid en kanne hvit te og drikker varmt sitronvann, men det tenkte jeg også å skrive om senere.

Hva spiser dere til frokost?

8 Kommentarer

  1. Spiser som regel to knekkebrød med ett eller annet på toppen. Ost, kikertpostei, leverpostei.. helst med agurk eller paprika på toppen. Pleier å spise det samme pålegget til jeg går lei, også kjøper eller lager jeg et nytt! Haha! I det siste har jeg eksperimentert litt med å lage sånnder «no knead bread» i Le Creuseten, men får det ikke så saftig og digg som jeg vil ha det. Spørs om surdeig kanskje er greia. Din frokost ser dog helt nydelig ut!

    • Gjør akkurat det samme. Spiser et pålegg til det er helt tomt eller jeg blir lei. Så frokosten min er helt identisk med i går, bortsett fra at jeg spiser hvit fersken i steden for jordbær. Følg oppskriftene til Ina fra Mat på bordet når du lager no knead bread. Hun er proff på det!

  2. Spiser som regel to knekkebrød med ett eller annet på toppen. Ost, kikertpostei, leverpostei.. helst med agurk eller paprika på toppen. Pleier å spise det samme pålegget til jeg går lei, også kjøper eller lager jeg et nytt! Haha! I det siste har jeg eksperimentert litt med å lage sånnder «no knead bread» i Le Creuseten, men får det ikke så saftig og digg som jeg vil ha det. Spørs om surdeig kanskje er greia. Din frokost ser dog helt nydelig ut!

  3. Jeg må også holde meg unna egg, melk og gluten. Det blir som regel havregryn eller grøt til frokost, men er fryktelig lei av de forskjellige melke-erstatningene. Da er det alltid deilig med dager som starter med knekkebrød og godt pålegg, og i helgene blir det som regel surdeigs-speltrundstykker 🙂

    • Det skjønner jeg godt. Har du prøvd å lage din egen nøttemelk? Synes det er SÅ mye bedre enn melkeerstatningene man får kjøpt. Så kan du jo lage en egen grøtmelk, med litt daddel kanel, vanilje og kardemomme i. For eksempel! Så bra du kan spise spelt, da!

  4. Jeg må også holde meg unna egg, melk og gluten. Det blir som regel havregryn eller grøt til frokost, men er fryktelig lei av de forskjellige melke-erstatningene. Da er det alltid deilig med dager som starter med knekkebrød og godt pålegg, og i helgene blir det som regel surdeigs-speltrundstykker 🙂

  5. Det skjønner jeg godt. Har du prøvd å lage din egen nøttemelk? Synes det er SÅ mye bedre enn melkeerstatningene man får kjøpt. Så kan du jo lage en egen grøtmelk, med litt daddel kanel, vanilje og kardemomme i. For eksempel! Så bra du kan spise spelt, da!

  6. Gjør akkurat det samme. Spiser et pålegg til det er helt tomt eller jeg blir lei. Så frokosten min er helt identisk med i går, bortsett fra at jeg spiser hvit fersken i steden for jordbær. Følg oppskriftene til Ina fra Mat på bordet når du lager no knead bread. Hun er proff på det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *