Helgemiddagsselskap

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det jeg elsker aller mest ved høsten er å ha helgemiddagsselskap. Selv om jeg bare har bodd i den nye leiligheten et par uker har det allerede blitt en liten tradisjon å invitere forskjellige folk på middag i helgene. Og det viser seg at kjøkkenet mitt er utmerket til nettopp det. Her for leden kjøpte jeg meg (ja, ikke noe spons her!) en ny 15 litersgryte for å kunne ha store middagsselskap utover høsten.

Mine beste helgemiddagstips er:
-Kjøp en stor gryte. Det må man bare ha.
-Inviter forskjellige folk, ikke bare de som kjenner hverandre fra før av.
-Lag noe enkelt. Gryterett eller taco!
-Få gjestene til å hjelpe med matlagingen. Bare sett dem i arbeid.
-Å lage mat til mange koster penger, få gjestene til å vippse over en slant før dere spiser.
-Ha en god og allsidig vin stående, men be gjestene om å ta med seg det de vil drikke selv.
-Be gjestene om å ta oppvasken eller gå ut med søpla før de går. Mette folk gjør det du ber dem om.
-Lag alltid litt for mye og frys ned i porsjonsstørrelser. Så har du alltid noe godt å spise!

Les litt mer om social eating her!

2015-10-02 19.11.36-1
På fredag inviterte jeg et knippe fine folk på fredagstaco. Restene ble spist opp av nye gjester som nattmat senere på kvelden. Gryta på bildet over er en oksegryte fra den første kokeboken min som omtrent lager seg selv. Eller hva med chili sin carne eller con carne? Er dere ikke så mange kan indisk kyllingcurry kanskje være noe? Har dere lyst på fisk anbefaler jeg denne enkle Bouillabaissen eller fisketaco. Eller hva med Coq au vin, spicy pinnekjøttgryte, toscansk bønnegryte med lammekjøttboller, risotto med røkt andebryst eller indisk dal? Alt går relativt raskt å lage og er lett å lage til mange.

Ta ting på sparket, inviter et knippe folk og se hva som skjer! Mitt livsmotto denne høsten.

unnamed

6 Kommentarer

  1. Så digg med kjøkken med plass! Vi trykte fire gjester inn her for noen uker siden, men merker at vi bor smått. Lagde ragu, og var så digg med gryte – siden det ikke gjør noe om noen plutselig mister trikken og maten må putre litt lenger.

  2. Ingebjørg

    Så digg ut! Burde absolutt invitere litt oftere, trenger jo ikke å være så mye styr.
    Jeg lurte på om du har noen tips til steking av halloumi! Jeg trodde det bare var sånn at den alltid blir sånn gummi-aktig, men det er visst bare jeg som steker den helt feil hver gang, for på Smalhans sist fikk jeg deilig, myk halloumi uten hint av gummi-knirk i munnen. Noen tips? 🙂

    • jeg synes at halloumi blir ganske knirk uansett når den blir kald, men i det siste har jeg begynt å dyppe skivene i maismel før steking, og bruke en god del olje. da blir de panert og spør utenpå, og det varer litt lenger. kan helt sikkert brukes vanlig hvetemel også om man vil det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *