Laktosefri vaniljeis med eplekompott og salte mandler

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg har ikke smakt vanlig iskrem på flere år, så kjøpte den med vanilje og gjorde en test på en ikke-laktoseintollerant som synes den smakte akkurat som vanlig is. Så denne isen kan man servere til alle, og ikke bare den med intolleranse.

Siden de gode norske eplene fortsatt er i sesong laget jeg en superenkel eplekompott med kanel som passer utmerket sammen med vaniljeis. Jeg toppet det med noen grovhakkede salte mandler. Utrolig god kombo, bare prøv selv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:
-1 boks FRI vaniljeis
-4 epler
-1/2 dl eplejuice eller vann
-1 ss honning eller sukker
-1 ts ekte kanel
-100 g mandler
-1/2 ts salt

1. Vask eplene og kutt dem i små biter. Ha dem over i en gryte sammen med litt eplejuice eller vann. Sett det på lav varme og la det trekke i ca. 20 minutter. Rør rundt underveis. Kompotten er klar når væsken er kokt inn og eplene er passe møre. Tilsett honning eller sukker og kanel til slutt.

2. Varm opp en stekepanne og ha oppi mandlene. Rør rundt i dem hele tiden så de ikke blir svidd. Ha i litt salt i pannen. Mandlene er klare etter et par minutter. Bruk gjerne mandler av god kvalitet, jeg bruker spanske Marcona-mandler.

3. Server FRI vaniljeis med lun eplekompott og grovhakkede salte mandler på toppen. En perfekt høstdessert man kan unne seg både til hverdag og som festdessert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kommer alltid til å ha en laktosefri is eller to liggende i fryseren. Boksene er på 0,75 liter, og vaniljeisen fås kjøpt hos Coop, REMA 1000 og Bunnpris.

P.S. De fine skålene er håndlaget av Sara Skotte.

unnamed

4 Kommentarer

  1. Vi skal alle leve av noe, men bloggen blir mindre og mindre interessant jo mer sponset innhold du pøser ut. Etter mitt syn.

    • Har forståelse for at du synes det, men da er det jo bare å slutte å lese? Dette er til info et av to innlegg jeg har fått penger for å lage på 6 måneder.

      • Ser at mitt forrige innlegg ble krassere enn nødvendig. Engasjerte meg selvfølgelig fordi jeg liker det du gjør. Men min mening er altså at din kreativitet med råvarer mer spennende enn reiseskildringer etc. Men forresten, bare glem det.

        • Skjønner at du forventer mer kreativitet med råvarer på en blogg som heter «Julies matblogg», men nå er det altså slik at jeg elsker å reise og skildre dette. Disse reiseblogginnleggene er på ingen måte betalt, men jeg får utgiftene mine dekket. Håper du fortsetter å lese bloggen min likevel. Gjør det gjerne via forsiden min, for reiseinnleggene ligger nesten helt nederst så da slipper du å lese dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *