Bakt flaskegresskar

flaskegresskar

Foto: Anne Valeur

Denne enkle oppskriften passer perfekt nå i gresskarsesongen. Den passer godt som lunsj for to, eller ved siden av en stor og god salat til middag. Eller som en kjøttfri rett på halloween.

Oppskriften er fra kokeboken min Julies grønne kjøkken.

Ingredienser:
⎼ 1 flaskegresskar (butternut squash)
⎼ 100 g chèvre
⎼ 50 g valnøtter
⎼ 4 ss flytende honning
⎼ 1 kvast timian
⎼ 1 ts havsalt
⎼ 1 ts svart pepper

1. Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Lag noen store ruter med en skarp kniv, men pass på så du ikke skjærer helt gjennom skallet. Dette gjør at det blir raskere bakt.

2. Legg begge delene med snittflaten opp i en ildfast form. Forstek ved 150 grader i 30⎼45 minutter, eller til det virker mørt. Ta ut formen av ovnen og skru opp til 200 grader.

3. Mens gresskaret steker, gjør du klar fyllet. Smuldre chèvre og grovhakk valnøttene.

4. Fyll gresskaret med skiver av chèvre og hakkede valnøtter. Dryss litt havsalt, svart pepper, honning og frisk timian over. Stek videre i 10 minutter eller til osten er gyllen.

unnamed

2 Kommentarer

  1. Stine Friis

    Har lyst til å lage gresskar snart! Aldri smakt det, så er spent. Haha. Noe man kan bytte ut nøttene med? Eller er det like bra å bare sløyfe dem helt? Hilsen allergisk</3
    http://www.stinefriis.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *