To lette julesalater fra Julies grønne kjøkken

spisebilde jordskokksalat

Foto: Anne Valeur

Siste innspurt før jul! Jeg blir like sjokkert hvert år over hvor plutselig jula er her. I år har jeg valgt å ta det veldig med ro med julegaver og juleinnlegg. Her kommer to oppskrifter fra boken min Julies grønne kjøkken på lette salater som passer perfekt som tilbehør til julematen, eller bare som en rask og enkel salat helt alene.

rødkålsalat
Rødkålsalat med daddel
4 porsjoner – 15 minutter
⎼ 1 rødkål
⎼ 250 g rosenkål
⎼ 1 grønt eple
⎼ 1 blodappelsin
⎼ 40 g valnøtter
⎼ 5 store medjooldadler eller 10 små
⎼ 4 ss balsamicoeddik
⎼ 2 ss agavesirup
⎼ 2 ss sitronsaft

1. Fjern de ytterste bladene fra rødkålen og rosenkålen. Finsnitt dem med et mandolinjern, eller skjær tynne skiver med en kniv.

2. Skjær eple og appelsin i terninger. Fjern stein fra dadlene og del dem i skiver.

3. Lag en dressing av balsamicoeddik, agavesirup og sitronsaft. Vend dette inn i salaten. Dryss litt valnøtter over salaten for å få ekstra knas.

grønnkålsalat med jordskokk og fennikel
Jeg elsker sprø og knasende grønnsaker som jordskokk og fennikel. I kombinasjon med frisk grønnkål, søt appelsin og mandler er det et perfekt lite måltid nå i jula (eller når som helst!)

Grønnkålsalat med fennikel og jordskokk
4 porsjoner – 45 minutter
⎼ 1 stor fennikel
⎼ 100 g jordskokk
⎼ 200 g grønnkål
⎼ ½ sitron
⎼ 1 appelsin
⎼ 25 g mandler

Sennepsdressing:
⎼ 2 ss dijonsennep
⎼ 1 ss honning
⎼ ½ sitron
⎼ ½ ts halvsalt og litt nykvernet pepper
⎼ 1 dl extra virgin olivenolje

1. Skjær fennikel og jordskokk i tynne skiver med et mandolinjern.

2. Vask grønnkålen godt og riv bladene av stengelen. Skjær dem i strimler.

3. Bland fennikel, jordskokk og grønnkål i en bolle og skvis litt sitronsaft over. Kna dem godt sammen.

4. Skjær appelsinen i skiver og bland inn i salaten.

5. Lag sennepsdressingen ved å vispe sammen dijonsennep, honning og sitronsaft. Tilsett oljen litt etter litt og pisk du har en tykk dressing. Smak til med salt og pepper til slutt.

6. Toppes med grovhakkede mandler.

Alle foto: Anne Valeur – Styling: Line Dammen

Oppskriftene er fra boken min Julies grønne kjøkken. Imorgen er siste frist for å kjøpe signerte eksamplar i nettbutikken min for å få det i tide til jul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *