Sopptaco i rødkålblader

Inneholder egenreklame

taco

Foto: Anne Valeur

Hei januar og hverdagen. Her kommer enda en oppskrift fra boken min, Julies grønne kjøkken. Denne sopptacoen med bønner og søtpotet synes jeg passer perfekt både som fredagstaco og hverdagstaco. Jeg serverer den i rødkålblader (og jeg tipper det ikke bare er jeg som har rødkål igjen fra jul?) eller i hjertesalatblader. Jeg serverer stort sett taco i enten salat- eller kålblader. Da får man i seg litt ekstra grønt, og så orker man å spise mer av det som er godt ⎼ nemlig tacofyllet!

Oppskriften gir 4 porsjoner og tar ca 45 minutter å lage

Ingredienser:
⎼ 1 rødkål, 8 blader
⎼ 1 søtpotet
⎼ 2 ss smeltet kokosolje til søtpoteten
⎼ 200 g portobellosopp (eventuelt aromasopp)
⎼ 1 boks svarte bønner
⎼ ½ rødløk
⎼ ½ dl vann
⎼ ½ ts spisskummen
⎼ ½ ts kajennepepper
⎼ ½ ts salt
⎼ 1 rød chili
⎼ 2 hvitløksfedd
⎼ 2 ss kokosolje til steking
⎼ 1 lime
⎼ 1 boks hermetiske tomater
⎼ 4⎼5 reddik til topping

Salsa:
⎼ 1 boks cherrytomater
⎼ ½ rødløk
⎼ 1 lime
⎼ 1 hvitløksfedd
⎼ ¼ ts salt
⎼ 1 kvast koriander

1. Vask søtpoteten godt og del den i mindre biter. Behold skallet på. Legg bitene utover et stekebrett og ha over smeltet kokosolje, saften fra en lime og litt salt. Stekes ved 200 grader i 15⎼20 minutter, til søtpoteten har fått litt farge.

2. Finhakk rødløk, hvitløk og chili. Surr løken i en panne med kokosolje ved middels varme til den er myk og blank.

3. Del soppen i mindre biter og stek den sammen med løken.

4. Tilsett krydderet og bland godt sammen med soppen.

5. Sil og skyll bønnene og tilsett dem sammen med soppen. Ha i en skvett vann og hermetiske tomater og la det koke inn.

6. Plukk av de ytterste bladene på rødkålen uten å rive dem i stykker. Skyll og tørk bladene.

7. Lag salsaen. Del cherrytomatene i fire, finhakk rødløk, hvitløk og koriander. Bland alt sammen og smak til med litt salt og en skvis limesaft.

8. Dander soppblandingen, søtpoteten og salsa i rødkålbladene. Topp med tynne skiver reddik.

Håper det smaker! Boken min får du kjøpt i min egen nettbutikk ved samme navn, Julies grønne kjøkken. Der kan du også få boken signert eller med en hilsen.

2 Kommentarer

  1. Er det mulig å bruke noe annet enn kokosolje i denne oppskriften, uten å forringe resultatet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *