Quinoa med urter og aprikos

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg serverte denne quinoaen ved siden av marokkansk chili con carne, men det er jo godt tilbehør til så utrolig mye annet også. Dessuten synes jeg at denne smarte fremgangsmåten ikke kan nevnes ofte nok. Og jeg får stadig spørsmål om hvordan man koker perfekt, luftig quinoa. Her er svaret!

Skålen er fra min favorittkeramiker Sara Skotte!

Du trenger:
-2 dl quinoa
-3 dl vann
-50 g tørket aprikos
-1 kvast mynte
-1 kvast koriander

Oppskriften er ment som tilbehør til 5-6 personer

Jeg bruker en litt annen fremgangsmåte når jeg koker quinoa enn det som står på pakken. Vanligvis pleier jeg å bløtlegge quinoa over natten, før jeg skyller den godt. Dette er for å fjerne bitterstoffer og bryte ned fytinsyren. Har du ikke tid til dette så bare hopp over det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varm opp en stor gryte eller panne og ha i litt olje. Ha frøene i gryta og rør rundt til det begynner å poppe og lukte popcorn (!). Dette tar naturligvis litt lenger tid om quinoaen er våt da alt vannet må fordampe først.

Når det begynner å poppe heller du på halvannen gang så mye vann som quinoa. Ikke dobbelt så mye vann som det ofte står. Da synes jeg det blir grøtete. I denne oppskriften har jeg brukt tricolor-quinoa, men det går fint an å bruke kun svart, rød eller hvit quinoa.

Kutt aprikos i strimler og ha det i gryta. La det småputre uten lokk til alt vannet har kokt inn/fordampet. Rør rundt i quinoaen med en gaffel for å gjøre den fluffy. Finhakk mynte og koriander og rør det inn til slutt. Tada!

quinoa2

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *