Gurkemeielatte

gurkemeielatte

Gurkemeielatte, eller golden milk som det gjerne kalles, er vinterens beste styrkedrikk!

Gurkemeie er nemlig et kraftfullt krydder. Fargestoffet i gurkemeie kalles kurkumin, og det er spesielt dette i gurkemeien som har en positiv effekt. Gurkemeie inneholder antioksidanter, er anti-inflammatorisk og antibakterielt. Det sies også å være forebyggende for flere typer sykdommer. Så det er bare å begynne å bruke gurkemeie i hverdagen!

Prøv denne gulrotsuppen med ingefær og gurkemeie!

Pepper aktiverer virkestoffet kurkumin i gurkemeie, så derfor tilsetter man gjerne litt pepper når man bruker gurkemeie i matlaging. Gurkemeie og ingefær er begge røtter, men i motsetning til ingefær er ikke fersk gurkemeierot så enkelt å få tak i. Derfor er det vanligst å bruke stødt gurkemeie, som du får tak i de aller fleste steder som selger krydder. Gurkemeie og ingefær passer dessuten veldig godt sammen i matlaging. Mens gurkemeie har en litt jordaktig dyp smak, har ingefær en frisk spiss smak.

gurkemeie

Oppskriften gir 1 kopp

Gurkemeielatte:
• 2 dl nøttemelk
• 1⁄2 ss gurkemeie
• 1/4 ts pepper
• 1 kanelstang eller 1/2 ts stødt kanel
• 1 ss honning
• 1 ss revet fersk ingefær

Fremgangsmåte:
1. Ha alle ingrediensene i en gryte. Visp krydderet godt sammen, og varm opp til nesten under kokepunktet.

2. Skru ned temperaturen og la gurkemeielatten trekke i 5 minutter.

3. Sil bort krydderet og hell gurkemeielatten over i en kopp. Nyt den rykende varm!

Tips: For en julete variant kan du tilsette litt kardemomme og et par nellikspiker i tillegg til de andre krydderne.

Oppskriften er utviklet for PureSkin.no

4 Kommentarer

    • Den ene gangen jeg har fått tak i fersk gurkemeie juicet jeg den og laget shot, så har ikke laget gurkemeielatte med fersk gurkemeierot enda nei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *