Asiatisk grønnkålsalat med quinoaburger

quinoaburger

I forbindelse med at Risenta har lansert to nye økologiske vegetarblandinger på det norske markedet har jeg fått teste begge produktene og laget noen oppskrifter med dem. Blandingene inneholder økologiske bønner, erter og kjerner og er kun smakssatt med naturlig krydder, helt uten konserveringsmidler.

Tidligere denne uka la jeg ut oppskrift på en auberginesalat med kikertboller, og her kommer en oppskrift med det andre produktet de nylig har lansert – quinoaburger. Den serverer jeg sammen med en asiatisk grønnkålsalat, avokado og en vilt god ingefær- og sesamdressing.

Blandingene er utrolig enkle å bruke, du tilsetter nemlig bare i varmt vann og former burgerne enkelt. De kan enten stekes i olje eller i stekeovn. Pakken sier at det gir 4-6 burgere, men da blir de ganske store. Jeg laget 8 mindre burgere på en pakke, så blir det to til hver. Du får kjøpt Risenta quinoaburger på Coop Obs og Coop Mega!

Oppskriften passer for 4

Asiatisk grønnkålsalat med quinoaburger:
-1 pakke Risenta quinoaburger
-2-4 ss nøytral olje til steking
-200 g grønnkål
-200 g edamamebønner
-2 avokado
-1 bunt vårløk
-1 lime, kun skallet
-2 ss svarte sesamfrø

Ingefær- og sesamdressing:
-1 hvitløksfedd
-2 ss raspet ingefær
-1 lime
-1 ss flytende honning
-1 dl soyasaus
-1 ss sesamolje
-1 ss riseddik

Fremgangsmåte:
1. Start med å lage dressingen. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør sammen til det skummer. La dressingen stå kjølig frem til servering.

2. Bland sammen quinoaburgerne med vann som anvist på pakken. La røren stå og sette seg 5-10 minutter før du former små burgere. Jeg synes det ble aller best å pannesteke dem i olje for å få en skikkelig sprø stekeskorpe. Stek burgerne et par minutter på hver side på medium-høy temperatur.

3. Plukk grønnkålen av stenglene i passelige biter. Vask godt og klem ut mesteparten av vannet. Stek grønnkålen i panna etter at du har stekt burgerne. Bladene vil falle litt sammen underveis. Vend rund på bladene i 5 minutter, før du tilsetter (frosne) edamamebønner. La bønnene bli oppvarmet. Fordel på fire tallerkner.

4. Del avokadoene i to, og skjær dem i tynne skiver. Fordel en halv avokado på hver tallerken. Finhakk vårløk og dryss over salaten.

5. Fordel burgerne. Finrasp litt limeskall over, og topp tallerknene med sesamfrø og rikelig med dressing.

quinoaburger

Har du lyst å teste disse produktene har jeg en giveaway på instagram!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.