Auberginesalat med kikertboller

kikertboller

I forbindelse med at Risenta har lansert to nye økologiske vegetarblandinger på det norske markedet har jeg fått teste begge produktene og laget noen oppskrifter med dem. Blandingene inneholder økologiske bønner, erter og kjerner og er kun smakssatt med naturlig krydder, helt uten konserveringsmidler.

Først ut er en oppskrift med kikertbollene, som er en slags falaffel bare med litt mer tekstur på grunn av kjernene i pakken. Jeg serverer dem sammen med en grillet auberginesalat med masse urter, grillet og syltet paprika og fetaost.

Blandingene er utrolig enkle å bruke, du tilsetter nemlig bare i varmt vann og former bollene enkelt. De kan enten stekes i olje eller i stekeovn. Pakken sier at det gir 16 kikertboller, men da blir disse ganske store. Jeg laget 25 mindre kikertboller på en pakke. Du får kjøpt Risenta kikertboller på Coop Obs og Coop Mega!

Oppskriften passer for 4

Aurberginsalat med kikertboller:
-1 pakke Risenta kikertboller
-litt nøytral olje til steking
-2 medium eller 4 små aubergine
-1/2 dl nøytral olje
-1/2 sitron
-2 ts salt
-2 ts pepper
-1 glass syltede, grillede paprika
-1 bunt koriander
-1 bunt persille
-200 g fetaost
-1/2 dl olivenolje

Fremgangsmåte:
1. Start med å lage kikertbollene. Følg instruksjonen på pakken. Form 16 store eller 20-25 mindre kikertboller av massen. Pannestek i nøytral olje eller i stekeovnen som angitt på pakken.

2. Skjær aubergine i halvcentimeter tykke skiver og fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Drypp litt olje og skvis litt sitronsaft over. Krydre med salt og pepper. Stek i 5-10 minutter ved 200 grader med grillelementet på. Ta ut brettet, snu aubergineskivene og stek videre i 5-10 minutter til de er gylne. Pass på så det ikke svir seg!

3. Sil bort oljen fra papirkaen, og del hver paprika i to. Kutt dem så i tynne strimler.

4. Grovhakk koriander og persille. Jeg liker å bruke en stor bunt av hver, men her er det litt opp til deg hvor mye urter du vil bruke.

5. Smuldre fetaosten, og bland sammen aubergineskivene, paprikaen og urtene. Ha litt god olivenolje over og bland godt. Server auberginesalaten med et par kikertboller på toppen. Mmm!

Det kommer en oppskrift senere denne uka med Risenta quinoaburger. Har du lyst å teste disse produktene har jeg en giveaway på instagram!

kikertboller

1 Kommentar

  1. Pingback: Asiatisk grønnkålsalat med quinoaburger - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.