Gnocchi med sopp og salvie

gnocchi sopp salvie

Du vet de dagene man virkelig ikke har tid eller ork til å lage middag? De har jeg ganske ofte for tiden, og da er denne enkle og kjappe middagen redningen. Gnocchi med sopp og salvie, mmm!

Det er ikke så vanskelig å lage gnocchi selv, men det er enda enklere å kjøpe dem i butikken. Hehe. Jeg kjøpte en pakke glutenfrie gnocchi på Fromagerie forrige gang jeg var der, og jaggu skulle det bli middagsredningen min to dager den uka. Tenker å fortsette å ha en pose av disse fantastisk gode gnocchiene liggende på lur.

I fryseren hadde jeg liggende noen smør- og salvieisbiter. Sjekk hvor smart det er her! Så den eneste ferskvaren jeg trengte til denne retten var soppen. Parmesan og økologisk sitron har jeg alltid tilgengelig.

Digg middag for en på 1-2-3:
-200 g gnocchi
-2 ss smør
-10 salvieblader (eller frosne salviesmørisbiter!)
-10 shiitakesopp
-litt salt og pepper
-30 g parmesan
-1/4 økologisk sitron, kunn skallet

Fremgangsmåte:
1. Kok opp vann og ha gnocchien oppi. Gnocchien er ferdig når den flyter til toppen. Dette tar ca 2-5 minutter, avhengig av typen.

2. Varm smør og hakket salvie i en stekepanne. Del soppen i to eller fire og stek dem gylne i salviesmøret. Krydre med litt salt og pepper.

3. Sil av vannet fra gnocchien og ha gnocchien over i panna når soppen begynner å bli gyllen. Gnocchi er aller best når de får litt stekeskorpe, spør du meg. Rasp litt parmesan over i panna som får smelte inn i resten.

4. Dander på en tallerken, og topp med litt ekstra revet parmesan og finraspet sitronskall.

Ekstra digg med et lite glass rødvin til.

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.