Knuste poteter

knuste poteter

knuste poteter høres kanskje litt rart ut, men det er jo nettopp det de er. Disse potetene burde sikkert være tilbehør til middagen, men jeg synes de er så gode at jeg bare spiser dem som de er, dyppet i litt aioli. Selv om disse potetene først skal kokes og så stekes er det ikke en veldig tidkrevende prosess. Velg fine, små poteter med tynt skall for best resultat.

Ingredienser:
-500 g små poteter
-2 hvitløksfedd
-2 ss sitronolivenolje
-1/2 økologisk sitron
-50 g parmesan
-1 ts salt
-1/2 ts pepper

Dipp: aioli

Fremgangsmåte:
1. Vask potetene og kok eller dampkok dem til de er møre. Jeg liker best å dampkoke poteter. 10-15 minutter avhengig av størrelsen.

2. La potetene avkjøles litt før du fordeler dem utover et stekebrett kledd med bakepapir eller en i en ildfast form. Klem dem flate med en stekespade eller gaffel.

3. Finhakk hvitløksfedd og fordel utover potetene sammen med sitronolivenolje. Rasp sitronskall over, og skvis saften av 1/2 sitron.

4. Rasp rikelig med parmesan over potetene. Krydre med salt og pepper.

5. Stek under grillelementet på 200 grader i 20-30 minutter, eller til kantene er gylne. Følg litt med underveis.

6. Potetene er perfekt tilbehør, men kan som sagt også bare spises som en snack. Da dypper jeg dem gjerne i litt aioli.

4 Kommentarer

  1. Hanne Elise Sætre Høglend

    Dette så digg ut! Sitron, parmesan og hvitløk er mine favorittsmakstilsetninger, men jeg har aldri tenkt på å smaksette poteter med den deilige smskstrioen! Stusser litt på at det står 20-30 minutter under grill, og ville tro det ble svidd, men jeg kan ta feil – og det er jo bare å følge med! Skal testes ut i helgen!!

    • De er sååå gode! Mine ble ikke svidd på 20-30 minutter, men som jeg skriver må man passe litt på underveis så det ikke blir svidd. Opplever at grillelementene i forskjellige ovner oppfører seg veldig ulikt. Lykke til!

      • Det er min erfaring også. Ovner er ganske ulike i effekt. Rakk ikke teste oppskriften i helgen, men det blir ikke lenge til. Har veldig lyst til å stable min egen blogg på beina igjen, men det er så tidskrevende så det blir aldri noe av….. http://www.sorkness/wordpress/

  2. Disse potetene har vært en gjenganger gjennom sommeren. Så latterlig godt!! I dag har jeg utvidet dem litt, for å lage en «hel middag» ut av det. Noen i husstanden mener nemlig at det ikke er middag før det inneholder kjøtt/fisk. Derfor strødde jeg over litt smårettbacon, og det var slettes ikke feil!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *