Å bruke squash og andre grønnsaker i steden for pasta har jeg sett så mye av i det siste, så da var det bare å kjøpe et julienne-rivjern og prøve selv. Siden jeg prøver å følge meatless monday og jeg hadde lyst på noe lett prøvde jeg en saus laget av mango. Planlegger å lage en variant med klassisk kjøttsaus, og med pasta av både squash og gulrot. Det som er så greit med julienne-strimler er at når de er så tynne funker det veldig bra som et raw-måltid. Da dropper du bare å riste chilien og å steke squashen.
Squashpasta med mangosaus til 2+restemat:
-2 squash
-2 mango
-1 stor avokado
-2 røde chili
-3 hvitløksfedd
-en neve mynteblader
-1/2 dl olivenolje
-saften av 1/2 sitron
-litt salt og pepper
Start med å skrelle hvitløksfeddene og dele chilien i to for å fjerne frøene. Rist dem i varm og tørr stekepanne et par minutter. Det er ferdig når det lukter chili og hvitløk på hele kjøkkenet. Ha det oppi en blender eller kjøkkenmaskin. Skrell og del mango og avokado og kjør det sammen med alle de andre ingrediensene (bortsett fra squashen) til det er en jevn masse. Så deler du squashen med et julienne-rivjern, eller finkutter det hvis du har tålmodighet nok. Stek squashstrimlene kjapt i litt olivenolje hvis du vil ha dem varme, eller dropp det hvis du vil ha det raw. Hvis du gidder kan det være lurt å salte squashen og la det ligge og renne av i et dørslag før du steker det, siden det slipper en del væske ved steking.
Pingback: Matplanlegging og kveite | Matbloggen