Lørdagsbiff med bakte grønnsaker

Processed with VSCOcam with m5 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset
Ting går litt treigt på denne bloggen her, for dette er nemlig forrige lørdags kosemiddag. Denne lørdagen hadde jeg besøk av Anne, Are og Astri, men mer om det senere. Først må jeg bare si hvor stor forskjell det er på kjøtt og kjøtt. Jeg har uansett spist kjøtt av god kvalitet, og som regel økologisk. Men forrige lørdag kjøpte jeg lørdagsbiffen på Strøm Larsen, mitt lokale slakteri. Mitt favorittstykke er entrecote, og på Strøm Larsen kunne jeg velge mellom vanlig og to typer modnet entrecote. Jeg valgte såklart den som hadde hengt lengst, i et par uker. Stykket var mye mørkere enn vanlig entrecote, og det både luktet og smakte mer kjøtt. Prisforskjellen var det heller ikke noe å si på. Jeg har sett luftmodnet kjøtt på Strøm Larsen, på Anni’s i Mathallen og på Maschmanns.

Jeg hadde lyst på noe enkelt og lett tilbehør til, og gadd ikke lage noe saus. Flaks jeg hadde litt hjemmelaget trøffelmajones i kjøleskapet. Det ga hele retten den følelsen av en tung saus. For å lage trøffelmajones kan du bruke denne grunnoppskriften og tilsette en ts trøffelsalt.

Lørdagsbiff med bakte grønnsaker til 1:
-ca 200-250 g entrecote
-1 medium søtpotet
-1/2 blomkål
-1/2 squash
-1 økologisk sitron
-Salt og pepper
-Olivenolje
-Trøffelmajones!

Jeg liker kjøttet sånn midt mellom medium og blodig. Så derfor tok jeg ut kjøttet på 55 grader. Etterpå steg det til nærmere 60. Da ble det mer medium (men veldig rosa altså) enn blodig, og med et så flott kjøttstykke kunne det nok med fordel blitt tatt ut på rundt 51 grader og så hvilt seg opp til 55-56. Har du ikke digitalt steketermometer er det på tide å skaffe seg et. Da får du perfekt stekt kjøtt hver gang!

Skru ovnen på 225 grader. Når ovnen er varm legger du inn en form med finkuttet søtpotet. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Legg noen sitronbåter rundt om kring i formen. La det stå inne i 15 minutter før du legger oppi blomkål og squash i biter og skrur ned ovnen til 170 grader. Svi biffen et minutt eller to på hver side i en grillpanne eller jernpanne. Salte og pepre rett før du legger den i panna. Stikk steketermometeret i biffen og legg den sammen med grønnsakene. Det tar omtrent 15 minutter å få den til 55 grader (såklart avhengig av tykkelsen på stykket. Mitt var ganske tykt). La biffen hvile i ca 10 minutter før du spisen den. Sjekk om søtpoteten er klar samtidig med biffen, hvis ikke lar du den bare stå inne mens biffen hviler. Server med trøffelmayo og sitronskvis på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.