Grønn søndag

Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

På torsdag fikk jeg posen min fra Oslo Kooperativ (for tiden fullt, men skriv dere opp på liste Osloboere!) med digg eplejuice, krydderurter, egg og litt forskjellig rotgrønnsaker. Alt økologisk eller biodynamisk! Og da jeg våknet opp i dag og var superstøl etter pilates skjønte jeg at det måtte noe god mat til for å komme seg gjennom dagen. Derfor laget jeg en grønn juice med noen litt slappe grønnkålrester og en halvdau basilikumplante. Og restene fra juicen brukte jeg til å lage quinoakaker. En skikkelig grønn og digg start på dagen. Her er oppskrift på juicen og quinoakakene.

Grønn eplejuice:
-2-3 never grønnkålblader
-1/2 agurk
-1/2 sitron
-ca 20 basilikumblader
-5 dl eplejuice

Vask grønnkålen godt og plukk bladene av stilken. Ha det i en blender sammen med agurk kuttet i skiver, sitronsaft, basilikum og eplejuice til slutt. Kjør godt sammen og sil juicen. Pass på å presse all juicen ut av pulpen siden du skal bruke den i quionoabollene.

Denne juicen blir ganske mild, så sjekk gjerne ut min andre oppskrift på grønn juice med mer futt i her.

Tips: ha i en liten dråpe olivenolje så skiller ikke juicen seg like lett.

Quinoaboller:
-1 dl kokt quinoa
-2 ss quinoamel
-2 egg
-1/2 sitron
-salt og pepper
-litt chili
-litt tahini
-ca 1 dl grønn juicepulp

Bland quinoa, quinoamel og egg i en liten bolle og bland godt sammen. Ha i juicepulpen og smak til med sitronsaft, tahini og krydder. Hvis røra er for løs kan du ha i litt mer quinoamel. Form små baller med to skjeer og stek et par minutter på hver side i olje. Klem dem litt flate etter å ha snudd dem.

Denne oppskriften var høyst improvisert siden jeg ikke hadde lyst å kaste den gode juicepulpen. Bollene inneholder jo både litt eplerester og agurk, men om du ikke har planer om å lage grønn juice før du lager quinoaboller kan du lage en grønn røre av kokt brokkoli, rå grønnkål og basilikum i blender for å få ca samme konsistens som juicepulpen.

Jeg spiste quinoabollene sammen med frissésalat, agurk, avokado og tunfisk. Med sitronolivenolje fra O&CO på toppen.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.