Squashlapper

squashlapper
Enda en oppskrift fra sommeren på Godt. Har helt glemt å oppdatere bloggen med oppskriftene mine i ferien. Jaja. Denne oppskriften er utrolig bra når man vil ha en skikkelig god og mettende vegetarisk lunsj eller middag. Jeg bruker ofte juicepulpen fra grønn juice i røra.
Og den er veldig anvendelig. Bytt gjerne ut urtene og krydderne med det du har liggende. Lag gjerne dobbel porsjon og ha med i nistepakken dagen etter. Disse smaker nemlig godt både varme og kalde.

Lapper:
-2 medium squash
-2 sjalottløk
-1 rød chili
-1 kvast persille
-1 dl raspet parmesan
-1 egg
-salt&pepper
-olje til steking

Dressing:
-1 dl yoghurt naturell eller laktosefritt alternativ
-2 ss olivenolje
-1 kvast persille
-1 kvast koriander
-1 kvast mynte
-salt&pepper

Tilbehør:
-Grønn salat feks ruccola
Syltet rødløk

Start med å grovraspe squashen på et rivjern. Ha den raspede squashen over i et dørslag og la det renne av seg i 15-20 minutter. Skvis så ut all væsken. Her lønner det seg å ta små porsjoner av gangen og klemme med begge hender.

Mens squashen renner av seg lager du yoghurtdressingen. Bland sammen yoghurt, olivenolje, salt og pepper etter smak og finhakkede urter. Jeg liker en blanding av persille, koriander og mynte. La dressingen stå kjølig til den skal spises så smakene får satt seg.

Gjør klar resten av ingrediensene til squashlappene. Finhakk sjalottløken. Et lite tips her er å beholde stilken når du deler sjalottløken i to. Snitt på langs før du kutter opp løken som vanlig. Da får du ekstra finhakket løk. Del så chilien i to og skrap ut frøene. Del den i små biter. Finhakk persille og rasp parmesanen. Bland det godt sammen med squashen før du heller over et lettpisket egg. Bland godt sammen! Salte og pepre etter smak.

Form små baller av squashlapperøra og slipp dem forsiktig ned i en varm panne med litt olje. Bruk en olje som er egnet til høy temperatur, for eksmepel kokosolje. Klem ballene litt flate og stek i 2-3 minutter på hver side.

Server squashlappene med yoghurtdressingen, grønn salat og gjerne syltet rødløk.

6 Kommentarer

  1. Pingback: Ukemeny fra Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.