Havregrøtruter med blåbær og sjokolade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bakt havregrøt, eller havregrøtruter, er perfekt både til frokost, lunsj eller som en snack. Her har jeg laget en variant med blåbær og sjokoladebiter. Ferdige havregrøtruter er holdbare et par dager, men kan også fryses ned og tas opp på morgenen så har du en ferdigtint havregrøtrute etter et par timer.

Havregrøtruter:
-300 g havregryn (ikke lettkokte)
-200 g blåbær (frosne)
-2 dl melk (mandel, havre etc)
-1/2 ts vaniljepulver
-1 klype salt
-1 ts kanel
-1 dl agavesirup eller lønnesirup
-eventuelt 50 g sjokoladebiter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1. Ha alle ingrediensene, bortsett fra sjokoladebitene, i en bakebolle. For at det skal bli litt tekstur og tyggemotstand bruker jeg vanlige havregryn, ikke lettkokte. Bruk for eksempel mandel- eller havremelk for en melkefri variant, eller vanlig melk om du ønsker det. Blåbærene kan gjerne være frosne.

2. Bruk en stavmikser og puls et par ganger, slik at ingrediensene blir litt most men ikke til en helt jevn røre. Dette kan man også eventuelt gjøre i en blender. Rør inn sjokoladebitene til slutt. Det går an å droppe sjokoladen for en litt sunnere variant.

3. Smør en ildfast form på ca 30×15 cm med smør/olje eller kle den med bakepapir. Fordel blandingen jevnt utover. Klem den ned i formen så blir resultatet så fast som mulig.

4. Stekes ved 180 grader i 30-30 minutter. La formen avkjøles noe før du avkjøler havregrøtrutene helt på rist.

5. Kutt den bakte havregrøten i ruter og pakk inn i papir. Er holdbare et par dager, men kan også fryses ned og tas opp på morgenen så har du en ferdigtint havregrøtrute etter et par timer.

Oppskriften er publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.