Årsoppsummering av 2015

Julie2-681x1024

Foto: Anne Valeur

Som så mange andre tenkte jeg å skrive en liten årsoppsumering fra året som har gått. Først og fremst for å faktisk få oversikt selv over dette begivenhetsrike året, hvor jeg begynte å blogge for United Bloggers (nå United Influencers), jeg ga ut to kokebøker, kjøpte min første leilighet (alene!), startet nettbutikk og utvidet firmaet mitt masse. Fra bare meg til 6 ansatte. Når jeg ser tilbake på dette året har det kanskje bestått mest av jobbing, og jeg har vel jobbet like mye i år som de tre siste til sammen, men jeg har virkelig bare kost meg. Jeg har jo også fått reist masse i år, både med jobb og privat. Det som har vært stabilt gjennom året er jobben min for godt.no, hvor jeg leverer en oppskrift i uka. Les alle mine godt-oppskrifter her.

hotell18-1500x1080

Utsikten fra hotellet i portugal

JANUAR startet i København, siden jeg feiret nyttår der. På nyttårsaften feiret vi på restauranten Amass. Les guiden jeg skrev etter den turen – Vinter i København. Da hverdagen kom fikk jeg vite at jeg var en av finalistene i Vixen blog awards. Krysser fingrene for at det gjentar seg i år. Jeg skrev guiden Hvordan overleve vinteren og dro på kickoff på Vestlia på Geilo med hele bloggegjengen, der kjørte vi huskyhundeslede! Så ble jeg intervjuet til A-magasinets faste spalte Kjøkkenveien. Måneden ble avsluttet med en uke i Portugal på pressetur for å drikke vinho verde. Vi bodde på noen helt fantastiske hoteller. Men før jeg dro gjorde jeg en morsom jobb for Godfisk sammen med Ingrid Pop i forbindelse med skreisesongen.

bosch1-1500x1080

Kanelbollebaking med Bosch i København

I FEBRUAR kom skreikampanjen min for Godfisk ut, her er en av oppskriftene. Jeg ble kjent med Caroline Heyerdal som lager den naturlige vaskemiddelserien C, og siden har jeg ikke vasket med annet. Så dro jeg til København med Bosch, hvor det var «bake off» mellom de skandinaviske landene. Gjett hvem som vant? Norge såklart. Ovnen som ble presentert er faktisk den ovnen jeg har hjemme i dag. Så dro jeg på julebord med VisitDenmark, selvfølgelig i Danmark. En dagstur til Aarhus for å spise julelunsj på Restaurant Frederikshøj, som en uke senere mottok en Michelin-stjerne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stolt førstegangsforfatter

MARS startet med en morsom reklamejobb for Philips sammen med bloggkolegaene mine Mat på bordet, Klisjehjemmet og Komikerfrue. Vi spilte inn reklamefilm for den nye pastamaskinen fra Philips. Jeg laget glutenfri pasta. Ellers jobbet jeg masse, og jeg hadde blant annet et spennende hjemmekokkoppdrag. Og så kom endelig den første boken min, Kjernesunt! Boken ble godt mottatt, og jeg ble intervjuet av Matmerk, Stella og Maison mat og vin. Litt senere i måneden hadde vi lanseringsfest for boken på Gyldendal. I slutten av måneden dro jeg tre dager til Bangkok på pressetur med Blue Dragon for å lære mer om thaimat. Vi var blant annet på thaimatkurs i 40 varmegrader. Konkluderte med at tre dager i Thailand definitivt er for lite.

FERDIG-1024x683

Crewet på opptak for bok nummer to, Julies grønne kjøkken

I begynnelsen av APRIL slapp jeg en stor nyhet, nemlig at jeg skulle gi ut bok nummer to. Store deler av måneden ble tilbragt i studioet til fotograf Anne Valeur sammen med Kristin H.R. Nielsen og Line Dammen for å fotografere alle matrettene til boken Julies grønne kjøkken. Se noen behind the scenes-bilder fra prosessen her og her. Jeg skrev en guiden Favorittrestauranter i Oslo, startet et samarbeid med Kolonial, var i både Kamille og Tara smak og skrev bloggens mest personlige blogginnlegg om hvorfor jeg ikke har noen utdannelse. Det skapte reaksjoner både fra dere lesere og media, og jeg er utrolig glad for at jeg skrev innlegget, selv om det er det skumleste innlegget jeg noen gang har publisert. Du kan lese det her. I slutten av måneden dro jeg på pressetur til Nordjylland sammen med Anne Valeur og VisitDenmark. Der var vi først i Aalborg og den nordjyske skogen, før vi dro til Skagen og bodde på fantastiske Ruths Hotel.

lovestory9-768x1024

Feirer 24 år

I MAI var jeg mye i skogen og i grøftekanter for å plukke ramsløk og andre spiselige ville vekster. Jeg var i Kamille puls, Tara frisk, på forsiden av Hjemmet og fikk terningkast 5 for boken min Kjernesunt. Jeg skrev et blogginnlegg om prossessen å skrive bok, og gjorde en morsom jobb for match.com. Jeg laget en digital singelkokebok, og siste opptaksdag var det bursdagen min. Bursdagsfeiringen startet med å champagnelunsj i studio, før jeg samlet favorittjentene (og Joachim) for å feire på Astrup Fearnley og utstillingsåpningen Love Story – verk fra samlingen til Erling Kagge. Bursdagsbonanzaet varte i flere dager, og måtte mai alltid forbli like bra.

CH_sommerfest21

Grillet fruktsalat med fioler fra et cateringoppdrag for Cathrine Hammel. Foto: Anne Valeur

JUNI var blomstermåneden. Jeg plukket masse markblomster, testet kandiserte blomster fra Melgården, økologiske blomster fra Abildsø, brukte blomster og spiselige ville vekster i Chikus catering sine sommerleveranser. Ida begynte å jobbe for meg i juni, og dette var vel måneden jeg virkelig bestemte meg for å satse skikkelig på cateringen. Jobbet meg halvt ihjel, av og til flere døgn i strekk. Men det var så verdt det. Bare se på denne fine cateringjobben vi gjorde for Cathrine Hammel! Jeg tror det er den fineste og beste jobben jeg noen sinne har levert. Ida og jeg hadde også en bryllupscatering. Midt mellom all jobbingen signerte jeg med catering collective, var på Ylajali for andre gang og feiret bursdag, og hadde en stor sak i Det Nye. I slutten av måneden var jeg på jobb for Piknik i parken for å teste festivalmaten. Den var overraskende bra!

44_1456591943_xl

Mitt nye køkken, og første ordentlige leilighet. Foto: finn.no

I JULI tok jeg helt fri fra jobb (og det trengte jeg virkelig) og dro på sommerferie til København og Tisvildeleje, et sommerparadis rett utenfor København. Der bodde vi på idylliske Tisvildeleje strandhotel. Ikke alt gikk som planlagt i 2015, og i juli flyttet jeg og forloveden fra hverandre. Det førte også til at jeg kjøpte min første leilighet, alene. Jeg lå på stranda i Tisvildeleje og var i budrunder, men fikk til slutt kuppet til meg drømmeleiligheten. Det minner meg på at jeg fremdeles ikke har blogget om kjøkkenet mitt, slik det ser ut i dag. Ellers i sommer var jeg mye i Kolonihagehytta til Kristin og spiste god mat, sløvet i hengekøya og koste med Ludo. Og så bakte jeg denne digge sjokoladekaken med sommerbær utallige ganger. Juli var en både fantastisk, avslappende og livsendrende på samme tid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stolt kokebokforfatter for andre gang på et år

AUGUST begynte med at jeg var på jobb for Øya for å teste festivalmaten. Også denne var overraskende bra, og det er ikke den dummeste jobben man kan ha akkurat. Les øyamat del 1 og del 2. Det ble mye kimchivaffel fra Hitchhiker og is fra På pinne. Jeg hadde et fint hjemmekokkoppdrag sammen med Martin hvor vi laget mat til sommerfesten til Aftenposten K-magasinet. I slutten av august tok jeg med meg en koffert og flyttet inn i den nye leiligheten min. Dagen etter kom boken min, Julies grønne kjøkken. Og dagen etter det igjen var det lanseringsfest for den på Torggata botansiske. For en bra dag. Kanskje årets beste? Så hadde Stella et stort oppslag om boken. En veldig bra start på den nye boken også.

AVE4546-1024x684
Utsikten fra Henne Mølle Å badehotel på Sydvestjylland. Foto: Anne Valeur

SEPTEMBER startet med en stor og morsom jobb for Gielmuyden Kiese, hvor jeg utarbeidet meny og holdt et foredrag om social eating på et event for en ny vinkartong. Kanskje årets gøyeste jobb. Smalhans fikk ny barmeny, og jeg spiste der mange ganger i løpet av måneden. Jeg signerte bøker på matfestivalen Matstreif, ble intervjuet av Dagbladet og BoligDrøm, spiste på Svinepels pop up, laget mat på Økouka sin avslutningsfest på Bygdøy Kongsgård og fikk endelig skrevet om min drømmedag på Melgården fra tidligere i sommer. Ting begynte å falle på plass, og jeg blogget litt om den nye leiligheten min. I slutten av måneden dro jeg på en ny pressetur med fotograf Anne og VisitDenmark igjen. Denne gangen til Sydestjylland, hvor vi bodde på fantastiske Henne Mølle Å Badehotel og var på østerssafari i Vadehavet. Les mer om Sydvestjyllands delikatesser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I gasellebilaget til Dagens Næringsliv

OKTOBER var reisemåneden. Det begynte med en tur til Hotel Frederiksminde på Præstø litt utenfor København med VisitDenmark. Der deltok vi på et kokketreff med flere av Danmarks beste kokker. Vi spiste også på Rønnede kro, før vi dro hjem igjen etter bare et døgn. Så bar det rett til Tallin for å oppleve estisk mat under Estonian restaurant week, og det skal jeg skrive litt om snart altså. Derfra dro jeg direkte til Berlin hvor jeg var i to dager og bare sov og spiste god mat. Jeg var også med Tine og Sunniva juice til Hardanger for å overvære godkjenningen av årets Hardangereplejuice, og der bodde vi på ærverdige Utne Hotell. Vel hjemme i Oslo igjen gjorde jeg en jobb for Diplomis som lanserte en laktosefri is, og skrev litt om tidenes kjøleskap. I år ble jeg nemlig testpilot for Bosch som innebærer at tester og skriver om deres produkter. Sist, men ikke minst, hadde jeg et stort oppslag i Dagens Næringslivs gasellebilag, samt en video på nett. Jeg er så takknemlig! Det å bli omtalt på den måten har ført mye bra med seg. Saken kan du lese her.

philodendron1-768x1024

Philodendron

I NOVEMBER ble boken min anbefalt i både Bake og Tara, jeg var på litteraturfestivalen PULF, deltok i en burgerkonkurranse på BurgerJoint og jobbet alt for mye. Bloggen kom litt i andre rekke på grunn av all bloggingen, men jeg har mange fine innlegg på blokka som kommer på nyåret, lover!

AVE7299_v3-788x1024

Det ultimate forkleet. Foto: Anne Valeur

DESEMBER, hektisk som alltid. Jeg lanserte nettbutikk med samme navn som boken min Julies grønne kjøkken. Der selger jeg foreløpig bøkene mine, og et forkle jeg har laget i samarbeid med designer Mari Melilot. Les mer om det her. Så var jeg i København igjen, fordi København er mitt favorittsted å være. Det kommer en guide på nyåret. Jeg var med i podcasten ingefær, og slapp nyheten om at jeg skal begynne å holde kurs sammen med Sara fra paleoliv.no. Og så skrev jeg litt om hvordan man steker perfekt ribbe og litt om den nye stekeovnen min, som jeg tester for Bosch. Nå er jeg på en deilig og avslappende juleferie og gleder meg til et nytt år.

Oppsummering og mål for neste år:
Det har virkelig vært et innholdsrikt år. Jeg har reist masse, jobbet masse, gitt ut to bøker og kjøpt meg leilighet. Det nye året startet med at firmaet mitt går over til å bli et AS. Vi er seks stykker som jobber i Chikus catering nå, så vi satser på å doble omsetningen (igjen) neste år. Vi flytter inn i et nytt preppekjøkken, og har flere faste kunder nå. Jeg kommer til å fokusere mer på blogg og nettbutikken neste år, og et nytt og litt hemmelig prosjekt som jeg nok snart kan fortelle om. Reiseplaner har jeg også. Neste år skal jeg til Færøyene, og det ser ut som det blir en tur til Sørkorea og Japan også.

Reiser i år:
-København (nyttår)
-Portugal, vinho verde (januar)
-København (februar)
-Aarhus (februar)
-Bangkok (mars)
-Nordjylland, Aalborg og Skagen (april)
-København og Tisvildeleje (juli)
-Sydvestjylland (september)
-København og Prestø (oktober)
-Hardanger (oktober)
-Tallin (oktober)
-Berlin (oktober)
-København (desember)

Mest leste innlegg:
Nøttebrød
Kald avokadosuppe
Litt om utdanning og sånn
Favorittrestauranter i Oslo
Mitt nye kjøkken

Bøkene mine og forkleet mitt kan du kjøpe i nettbutikken Julies grønne kjøkken.

Favorittoppskrifter fra i år:
Frokostegg med grønnkål, soltørkede tomater og quinoa fra boken Julies grønne kjøkken
-Verdens enkleste og beste nøttebrød
Grønn potetsalat med varmrøkt laks
Pizza med blomkålbunn fra boken Julies grønne kjøkken
Risotto med kantarell, blåbær og kjørvel
Gyoza, japanske dumplings
Toscansk bønnegryte med pannestekt skrei
Bakt flaskegresskar fra boken Julies grønne kjøkken
Quinoasalat med brokkoli, pære, fennikel og reddik fra boken Kjernesunt
Peanut butter bliss balls
Sjokolademousse» fra Julies grønne kjøkken
Sjokoladekake med sommerbær
Grønnkålkimchi

Se en oversikt over alle oppskriftene mine her!

pizza-683x1024flaskegresskar-683x1024avokadosjokolademousse-683x1024

Foto: Anne Valeur

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.