Frokosten trenger ikke nødvendigvis å bestå av tørre brødskiver eller knekkebrød. Min favorittfrokost for tiden er en frokostbolle bestående av quinoa, noe grønt og et speilegg. Med litt forberedelser går dette unna i en fei, og jeg kan garantere en bedre start på dagen med et met stabilt blodsukker. Jeg pleier alltid å ha ferdigkokt quinoa i kjøleskapet. Da tar ikke denne oppskriften lenger tid enn det tar å steke et speilegg.
2 porsjoner – 20 minutter
Frokostbolle med egg og avokado:
-1 dl quinoa
-1,5 dl vann
-2 ss olje til steking
-2 egg
-100 g babyspinat
-1 avokado
-1/2 sitron
-1 klype chiliflak
-1 klype salt og pepper
Pesto:
-1 håndfull basilikum
-1 håndfull persille
-1 håndfull koriander
-1 hvitløksfedd
-1/2 dl olje
-20 g cashewnøtter (eller pinjekjerner)
-20 g parmesanost
-1/2 sitron
-1 klype salt og pepper
1. Start med å koke quinoa. Skyll gjerne frøene i en finmasket sil først for å fjerne bitterstoffer. Her har je gbrukt svart quinoa, som er litt fastere enn den hvite. Bruk enten svart, hvit eller rød quinoa. Eller en blanding. Varm opp litt olje i en kjele og ha frøene i. Rør rundt til det begynner å poppe. Hell så på vannet (halvannen gang så mye vann som frø!), sett på lokk og la det småboble i 15-20 minutter. Ta av lokket og la resten av vannet dampe bort. Kok gjerne dobbel porsjon, ferdigkokt quinoa holder seg ca. en uke i kjøleskap!
2. Lag pesto ved å ha alle ingrediensene i en liten foodprocessor, eller ved å bruke en stavmikser. Du kan også bruke pesto fra glass, men hjemmelaget pesto er som regel best! Jeg bruker cashewnøtter i pesto, både fordi det er billigere og fordi det gir pestoen en mer kremete konsistens. Kan oppbevares ca. en uke i kjøleskap.
3. Stek speileggene i en varm panne i litt olje.
4. Dander quinoa og spinat i bunn av en bolle. Del avokadoen i to, fjern skallet og skjær i tynne skiver. Skvis litt sitron over. Topp bollen med et speilegg og en dæsj pesto. Strø litt chiliflak, salt og pepper over.
Nyter frokostbollen min med en kopp matcha-mandelmelkslatte.
Oppskriften er publisert på godt.no! Hva synes dere forresten om min nye, rosa bloggebakgrunn? Hehe
1 Kommentar