Blomkålsuppe med potet og salvie

Inneholder sponsede produkter

OLYMPUS DIGITAL CAMERADenne enkle, raske og fyldige blomkålsuppen med potet er en super måte å bruke opp litt slappe restegrønnsaker på. En såpass enkel suppe trenger en god kraft som utgangspunkt, så kjøp eller lag gjerne en god grønnsaks- eller kjøttkraft. Jeg topper suppen med sprøstekt salvie og salvieolje. Salvieolje er enkelt å lage selv, men om litt kommer jeg til å begynne å selge høykvalitets urteoljer fra Ellitsgaard i nettbutikken min.

Blomkålsuppe med potet og salvie
4 porsjoner – ca. 45 minutter
-1 gul løk
-4 hvitløksfedd
-2 ss smør til steking
-1 liten fennikel
-1 blomkål
-250 g småpoteter
-1 liter kraft
-litt vann
-1 dl Nyr (syrlig ferskost) eller crème fraîche
-smak til med salt og pepper
-1 håndfull salvie
-2 ss nøytral olje
-1 dl olivenolje til urteolje
-40 g parmesan til topping

1. Kutt løk og fennikel i strimler. Finhakk hvitløksfeddene. Surr i smør til det er mykt og blankt.

2. Kutt potet og blomkål i mindre biter. Jo mindre bitene er dess raskere tid tar det å lage suppa. Ha det over i gryta og hell på kraft og litt vann så det såvidt dekker grønnsakene. Kokk opp og skru ned temperaturen. La det småputre i 15-20 minutter.

3. Mens suppa koker lager du sprøstekt salvie og salvieolje til å toppe suppa med. Salvieolje lages enkelt ved å kjøre en håndfull salvieblader og olje i en liten foodprocessor eller med en stavmikser. Sil oljen og oppbevar på et lufttett glass på kjøkkenbenken. Gir masse smak og farge til forskjellige retter! Spar et par av bladene og sprøstek dem et par sekunder på hver side i varm nøytral olje. Pass godt på og vær oppmerksom på varm olje!

4. Når poteten er gjennomkokt jevner du suppa med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og rør til slutt inn en god klatt Nyr (syrlig ferskost) eller crème fraîche.

5. Server suppa med sprøstekt salvie, salvieolje og litt raspet parmesan. Superenkel og rask hverdagsmat!

PS. Du kan også lage andre typer urteoljer. Dill eller gressløkolje passer bra til denne suppa. Bruk opp urterestene dine og lag urteolje!

PPS. Denne suppa kan såklart gjøres melkefri ved å bytte ut smør med oje og Nyr/crème fraîche med en vegetabilsk erstatning. Tilsett da bittelitt eddik eller sitron i tillegg for å få litt syre.

PPS. Den fine blå skålen med lokk og skjeen er vareprøver fra Kähler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOppskriften er publisert på godt.no!

1 Kommentar

  1. Pingback: Blomkålbrød - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.