Denne asiatiske risnudelsalaten med reker er en av våre bestselgere i Chikus catering, og her kommer endelig oppskriften. Dressingen er så digg og kan med fordel lages i stor porsjon og oppbevares i kjøleskap et par dager.
Oppskriften er beregnet til 4 personer og tar ca 30 minutter å lage
Ingredienser:
-200 g risnudler
-1/2 rødkål
-1 mango
-1 agurk
-2 gulrøtter
-10 reddik
-200 g reker
-1 stilk vårløk
-1 håndfull peanøtter
-sesamfrø (svarte)
-1 lime
Dressing:
-2 dl soyasaus
-2 ss honning
-2 hvitløksfedd
-20 g ingefær
-1/2 rød chili
-1 ts sesamolje
-1 ts riseddik
-1 håndfull mynteblader
-1 håndfull koriander
-1 lime
1. Kok opp vann i en stor gryte. Tilsett litt salt. Når vannet koker legger du nudlene i og trekker gryten av varmen. La nudlene trekke i et par-tre minutter får vannet siles av.
2. Kutt rødkål, mango, agurk og gulrot i tynne staver. Kutt reddiken i skiver. Dander grønnsakene og nudlene sammen.
3. Pill reker eller kjøp håndpillede kvalitetsreker. Topp med ca 50 g reker per persjon. Finhakk vårløk og peanøtter og dryss over. Topp med litt sesamfrø og en limebåt. Det er mye urter i dressingen, men man kan også vende inn noen finhakkede urter i selve salaten.
4. Lag dressing ved å kjøre ingefær, hvitløk og chili til en puré i en foodprocessor. Tilsett urtene og de flytende ingrediensene. Kjør til en jevn dressing. Ingrediensene kan eventuelt finhakkes for hånd og røres sammen med de flytende ingrediensene.
Oppskriften er publisert på godt.no!