Halloumi er en kypriotisk sauemelksost som skal stekes eller grilles. Osten smelter ikke, men får en god og sprø stekeskorpe. Den passer utmerket sammen med en klassisk gresk salat. Enklere lunsj eller middag får du nesten ikke!
Ingredienser:
2 porsjoner
-1 halloumiost
-1 agurk
-4 klasetomater
-15 cherrytomater
-1/2 rødløk
-1 håndfull kalamataoliven
-1 potte dill
-1 økologisk sitron
-4 ss god olivenolje
-nykvernet pepper
1. Del halloumiosten i skiver på ca én cm. Stekes i en tørr og varm stekepanne i ca to-tre minutter på hver side, eller til den har fått gyllen stekeskorpe. Prøv å ikke snu eller dytte for mye på osten før den har fått stekeskorpe.
2. Del klasetomatene i terninger og cherrytomatene i to. Del agurk i båter eller skiver. Del rødløken i to og kutt tynne skiver av den.
3. Bland tomat, agurk og løk sammen med oliven, olivenolje, og en god håndfull dill. Rasp skallet av en sitron (helst økologisk!) og skvis saften fra halve sitronen over. Kvern litt pepper over og bland godt.
4. Server gresk salat med halloumiskiver og litt ekstra dill på toppen.
Oppskriften er publisert på godt.no