Publiko

publiko restaurant oslo majorstua

Foto: Maja Hattvang

På søndag la bloggesøster Maja, bloggagent Stine og jeg et møte til Publiko for å teste menyen før de åpner dørene imorgen. Vi benyttet anledningen til å legge noen spennende bloggeplaner. Følg julie_og_maja på instagram for oppdateringer på vårt nye prosjekt!

Publiko ligger i de gamle lokalene til Otro lio i Vibesgate 11 på Majorstua. De åpner dørene på ordentlig imorgen og skal servere nordisk-fransk mat med mye fokus på grill og røyksmak.

publiko restaurant oslo majorstua

Først ut kom det brød og vilt digg pisket smør med steinsoppulver. Smør <3

publiko restaurant oslo majorstuaVi bestilte like greit omtrent alt på menyen. Denne langtidsmørnede oksetartaren med talg og estragonemulsjon var utrolig god. Nesten like god som favorittartaren min.

https://juliesmatblogg.no/2014/02/13/kobenhavnguiden-2/Etter å ha spist en god, men ikke fantastisk sellerirett, kom denne mystiske svarte kula på bordet. En stor croquette med supermørt oksekjøtt inni.

publiko restaurant majorstua oslo

Etterfulgt av årets første smak av kantarell for min del. En brioche med stekt kantarell, soppgelé, reinlav og eggeplomme. Min favoritt av alle rettene vi smakte oss gjennom. Må definitivt spise mer kantarell mens det er sesong. Det eeeer så godt!


Vi kosa oss glugg og var stappmette etter nesten alle ti rettene på menyen og to desserter. Fikk plass til en litta dessertcocktail også, med blåbær, gin og vaniljekrem på toppen.

Kort oppsummert synes jeg det aller meste av maten var innmari godt. Dessert er alltid litt vanskelig, for på slutten er man jo så mett. Men begge to vi smakte på var gode. Jeg spiser så og si aldri på Majorstua, men Publiko virker som et bra tilskudd i nabolaget, og jeg må nok ta turen vestover for å spise noen av rettene igjen. Det kommer til å være drop in-plasser i baren hvor jeg ser for meg det passer perfekt å ta et glass vin eller en cocktail og en rett eller to etter jobb. Og apropos jobb, imorgen begynner jeg i den nye jobben min i Redink. Snakkes snart!

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.