Den første søndagsmiddagen

Inneholder sponsede produkter

søndagsmiddag med julie og maja

Foto: Anne Valeur

Forrige søndag arrangerte Maja og jeg vår første søndagsmiddag med bloggleserne våre. Det var så koselig, det gikk faktisk over all forventning. Det betyr at vi kommer til å fortsette å invitere til søndagsmiddager fremover. Her er vi kledd i klær fra Studio Bazar for anledningen. Jeg i indigo linen kimono og Maja i en helt nyankommen knyttekurta.

søndagsmiddag med julie og majaMiddagen var hjemme hos Maja på Bislett. Jeg sto på kjøkkenet og forberedte maten mens Maja dekket bord, fikset og ordnet. Borddekkingen kan du lese mer om her!

søndagsmiddag med julie og majasøndagsmiddag med julie og maja

Gjestene ankom, skålte og satt seg til bords. Det var en helt tilfeldig miks av folk som gjorde helt forskjellige ting.

søndagsmiddag med julie og majasøndagsmiddag med julie og majaTil forrett spiste vi gratinerte sjøkreps med urtesmør og godt brød.

Ingredienser:
4 store sjøkreps
200 g smør
4 hvitløksfedd
1 bunt dill
1 bunt gressløk
1 økologisk sitron
salt og pepper

Slik gjør du:
1. Lag urtesmøret ved å piske romtemperert smør med finhakket hvitløk og urter. Rasp sitronskallet over og tilsett en liten skvis sitronsaft. Avkjøl smøret igjen.
2. Del sjøkrepsen i to på langs. Fjern paven og tarmen.
3. Legg sjøkrepsene utover et stekebrett med aluminiumsfolie. Legg sjøkrepsen med skallet ned slik at de ligger stødig. Støtt opp med alufolie rundt. Fordel generøst med urtesmør og stek eller grill ved 200 grader i 5-10 minutter. Ferdig kokt sjøkreps stekes bare så lenge at smøret smelter og kjøttet blir lunt.

søndagsmiddag med julie og maja

Til hovedrett serverte vi hvit bacalao, oppskriften finner du her!

søndagsmiddag med julie og majasøndagsmiddag med julie og majaEtter middagen flyttet vi oss til salongen og drakk kaffe og spiste sjokolademousse. Eller sjokolade»mousse», det er egentlig bare pisket fløte med smeltet sjokolade. Tre ingredienser!

Ingredienser:
1 l kremfløte
500 g mørk sjokolade av god kvalitet!
2 ts vaniljepulver
2 kurver bjørnebær

Slik gjør du:
1. Varm fløten til rett under kokepunktet. Trekk kjelen av varmen og tilsett hakket sjokolade.
2. Rør rundt med en flatvisp til all sjokoladen er oppløst. Rør inn vaniljen til slutt.
3. Hell blandingen over i en stor bakebolle og avkjøl i romtemperatur, og så i kjøleskap.
4. Når blandingen er kald piskes blandingen opp med en håndmikser til den er fluffy. Ha over i en sprøyepose og sprøyt sjokoladekremen direkte i serveringsbeger. Avkjøl.
5. Serveres med friske bjørnebær eller andre bær.

Søndagsmiddag med julie og majaVi skravlet om alt fra samtidsdans, sommerhus i Danmark, georgisk vin og mye annet. Plutselig var det sent, og gjestene dro. Vi håndhilste ved ankomst og alle klemte da de dro. Tegnet på en vellykket kveld, spør du meg.

Tusen takk til alle gjestene som kom, Stine som har filmet, Anne som har fotografert, Studio Bazar for klær, Fiskeriet for fisk og skalldyr, Edblad og Mateus for dekkedøy, og Pure Agency for duftlys til gjestene!

Følg med for stemningsfilm og påmelding til neste middag

sondagsmiddag banner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.