Pepperkrabbe

pepperkrabbe
Okei dere, her kommer tidenes enkleste og diggeste oppskrift. Pepperkrabbe! Jeg går som regel forbi nettene med kokte krabbeklør i fiskedisken, men her for leden skulle jeg lage litt forskjellig digg mat med skalldyr til noen venninner, og så kom jeg på denne digge retten. Det tar virkelig max et kvarter å lage, og det er sååå godt. Det er også helt vilt grisete, så sett frem skåler med vann til å dyppe hendene i mens man spiser og et kjøkkenhåndkle til hver.

Som forrett/snacks til 4 trenger du:
-2 kg krabbeklør
-2 ss svart pepper
-1 ss hvit pepper
-6 hvitløksfedd
-2 røde chili
-1 bunt vårløk
-2 ss raspet ingefær
-3 ss olje
-3 ss ketjap manis (tykk søt soyasaus)
-3 ss vann
-3 ss sukker
-1 lime
-1 håndfull koriander

Slik gjør du det:
1. Skyll krabbeklørne i kaldt vann. Bruk en nøtteknekker og knekk dem forsiktig slik at skallet sprekker litt opp. Har du ikke nøtteknekker kan du bare gjøre som meg og dunke løs med skaftet på en kniv eller lignende. Ganske terapeutisk.

2. Knus svart og hvit pepper i en morter. IKKE bruk ferdigmalt pepper til denne retten, da kan du heller la være. Pepperet trenger ikke finmales, det kan gjerne være litt grove biter.

3. Finhakk hvitløk, chili og vårløk. Rasp ingfær.

4. Varm en dyp stekepanne eller wok og rist pepperet i tørr panne. Tilsett olje og grønnsakene. Fres til det er mykt og blankt. Ha krabbelørne oppi panna.

5. Rør samme ketjap manis, vann, sukker og saften av en lime. Hell over krabbeklørne og bland godt. Sett gjerne på lokk og la klørne gjennomvarmes. Snu gjerne litt på det underveis.

6. Dryss grovhakket koriander over før servering.

Her kommer man liksom ikke unna å spise med hendene. Bruk gjerne en skalldyrsgaffel for å fiske ut alt kjøttet. God helg!

pepperkrabbe

7 Kommentarer

  1. Pingback: Asiatisk inspirert nudelsalat med krabbe - Mat Pa Bordet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.