Den perfekte mimosa

Boblene er tilsendt som vareprøve

mimosa
Jeg har skrevet om mimosaklubben tidligere, en tradisjon vi har begynt med i helgene. Frokost og mimosa er faktisk den aller beste starten på en søndag, spør du meg. Jeg skrev også tidligere at jeg skulle ekseperimentere litt med hva slags bobler som passer aller best til mimosa, for en mimosa lages jo originalt av champagne og appelsinjuice. Selv synes jeg det er litt for flott å bruke champagne til sånt, så nå har vi testet med litt forskjellig prosecco, cava og crémant.

Forskjellen på crémant og prosecco er at crémant er laget på samme måte som ekte champagne, med andregangsgjæring på flaske. Druene kommer fra andre regioner i Frankrike enn Champagne. Crémant er tørrere og friskere enn prosecco og cava, og er mest lik ekte champagne. Prosecco lages ved at annengangsgjøringen gjøres på tank og ikke flaske, som er en rimeligere metode. Prosecco er gjerne søtere og pæreaktig. De siste par årene har druene som blir brukt for å lage prosecco gått opp i pris på grunn av høy etterspørsel, og prisen på prosecco og crémant har blitt jevnere, selv om man stort sett får mer for penga ved å kjøpe en crémant.

En slags konklusjon etter litt testing er at crémant passer best å bruke til mimosa, fordi det blir likest mulig en original mimosa med champagne. Etter å ha testet litt forskjellig crémant igjen har jeg funnet en favoritt, som både er veldig god å drikke alene og til mimosabruk. Crémant de Bourgogne Brut de Baron Aîmé (vinmonopolnr. 6963101) kommer fra Burgund, og druene kommer fra Côtes, Hautes Côtes de Beaune, Côtes de Nuits og Côtes Chalonnaise. Den ble nylig lansert på vinmonopolet, og koster 154,- Den er frisk og tørr, akkurat slik jeg vil ha boblene mine hvertfall. Med sitrustoner passer den ekstra godt til mimosa.


Skål!

6 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.