Squashpasta med paprikasaus

zoodles
Jeg elsker virkelig å lage grønnsaksspiraler, eller grønnsakspasta. Jeg bare gjør det ikke ofte nok. Fremover skal jeg definitivt gjøre det oftere, for det er en så enkel måte å lage et sunt og bra måltid på. Min favoritt er squashspiraler. Det passer liksom til det aller meste, og kan spises helt rå som her. Man kan også lage spiraler av gulrot, rødbet, agurk og mye annet rart. Spiralene kan brukes som pasta, i salater eller som tilbehør.

Her skriver jeg litt mer om redskapet spiralizer og deler en oppskrift på gulrotpasta med tomatsaus fra boken min Julies Grønne kjøkken.

Men nå til en veldig smakfull og digg squashpasta med en saus laget av grillet paprika og hvitløk, toppet med fetaost, kalamataoliven og basilikum. Jeg kaller den gresk squashpasta.

Til fire porsjoner:
-2 søte paprika
-1 hel hvitløk
-1 rød chili
-2 ss olivenolje
-1 stor sjalottløk
-1 boks hermetiske cherrytomater
-1 ss honning
-1 klype havsalt
-1 klype nykvernet pepper
-2 små squash
-100 g fetaost
-1 glass kalamtaoliven
-1 håndfull basilikum

Slik gjør du:
1. Skru på grillelementet i ovnen på høyeste temperatur. Min går til 350. Legg søt paprika i en ildfast form. Del hvitløken i to på tvers og legg over i formen med snittflaten opp. Del chilien i to og fjern frøene om du ikke ønsker en mild variant.

2. Grill grønnsakene midt i ovnen til paprikaen har fått svart flekker. Følg med, tiden varierer litt avhengig av hvor varm ovnen din er. Legg paprikaen i en liten plastpose knytt igjen. Rist litt rundt og la det ligge i 10 minutter før du knytter opp og fjerner skinnet. Plasposen gjør at skinnet løsner enklere.

3. Varm olje i en gryte. Finhakk sjalottløken og fres til den er blank og myk. Tilsett chilien, den rensede paprikaen og alle hvitløkfeddene. Det burde gå fint å bare «ploppe» dem ut. Tilsett hermetiske cherrytomater og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en blender. Tilsett honning, og smak til med salt og pepper om nødvendig. Min saus trengte nesten ikke noe salt og pepper.

4. Kutt av endene på squashen og del den i to før du lager spiraler med en spiralizer. Jeg foretrekker medium tykkelse på spiralene. Dander spiralene i fire boller. Topp med en raus mengde saus. Eventuelt kan spiralene blandes i saus før de danderes i boller.

5. Topp med smuldret fetaost, oliven og finsnittet basilikum.

spiralizer
Foto: Anne Valeur, fra kokeboken min Julies grønne kjøkken

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.