Påskefrokost og en bokanbefaling

gleden med skjeden

God påske, alle sammen! Håper alle har en fin påske enten i by, båt eller på fjell. Selv gikk jeg for bypåske i år, og det er så deilig. Tidligere i uka tok vi oss en tur til Sverige for å harryhande litt. Et konsept jeg både hater og elsker. Vi fylte opp handlekurvene med bra og sunne ting, heller enn kilovis med kjøtt og litervis med brus. Det er nemlig veldig enkelt å gjøre en bra handel på svenskegrensa. Kjøpte noe bra påskelam, for på påskeaften fylles kjøkkenet opp med resten av bypåskegjengen.

Kjøpte også litt frokostting. Gode oster, som for eksempel Västerbottenost. Man får kjøpt den i Norge også, men da er det sååå dyrt. Hjelp. Kjøpte litt serranoskinke og masse digge økopærer. Skal spise så digge frokoster resten av påska, og i lang tid fremover. Egg kjøper jeg ikke i Sverige, men hamstret økoegg før butikkene stengte for å kunne lage den beste eggerørøren. Toppet med litt karse, mmm! Med god kaffe fra Supreme Roastworks og appelsinjuice ble det en ganske perfekt påskefrokost.

Jeg leser ikke påskekrim i år, men en utrolig spennende opplysningsbok (som jeg fikk tilsendt som leseeksemplar fra Aschehoug). Gleden med skjeden er skrevet av legestudentene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, som også driver bloggen Underlivet. De kombinerer kjent medisinsk fakta med moderne forskning, og skriver på en lettlest og morsom måte om kvinners underliv. Jeg har bare såvidt begynt, men jeg har tenkt «HÆ?!» minst tre ganger og skjønner ikke hvorfor jeg ikke visste disse tingene fra før. Her sier jeg bare løp og kjøp, alle kvinners!

påskefrokost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.