Blåskjell i crémant

blåskjell i crémant

Foto: Maja Hattvang

Ååå, jeg gleder meg så til sommer nå. Sitte på min nye veranda og spise skalldyr. Selv om dette er aller best på vinteren, så kommer man bare ikka unna at det er den diggeste sommermaten. Blåskjell, reker og krabbe er både rimelig og enkel mat.

Her er dampede blåskjell med min favorittcrémant (les om den her), hvitløk, sjalottløk, sitron og persille. Enkelt og greit, og veldig godt!

Dette ble laget mens det fortsatt var innevær. Nå leter jeg etter verandamøbler for å kunne begynne å spise ute på min nye veranda.

Oppskriften er beregnet til 4 personer

Blåskjell i crémant:
-2 kg blåskjell
-4 hvitløksfedd
-4 sjalottløk
-1/2 dl olivenolje
-1 økologisk sitron
-2 dl crémant
-1 klype salt
-1 håndfull persille

Slik gjør du:
1. Skyll blåskjellene i iskaldt vann. Skrubb gjerne med en børste og dra ut «busten» fra skjellene. Kast skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg i kaldt vann.

2. Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm olivenolje i en stor gryte, gjerne en jerngryte. Fres hvitløk og sjalottløk til det er mykt og blankt.

3. Rasp sitronskallet over i gryta, og skvis sitronsaften over. Tilsett de vaskede blåskjellene og hell over crémant. Sett på lokk og la det dampe i ca 10 minutter, eller til skjellene har åpnet seg.

4. Dryss en klype salt over og vend inn grovhakket persille. Server sammen med noe digg brød, aioli og bobler i glasset.

blåskjell

1 Kommentar

  1. Pingback: Tasty Wednesday med Julies matblogg | Polliani.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.