Kikertsalat med halloumi

halloumi
Jeg bare elsker den salte, litt gummiaktige kypriotiske stekeosten halloumi. Den er tradisjonelt laget med fåreost, men lages som regel i dag med ku- eller geitemelk. Når osten deles i skiver og stekes forvandles den fra en merkelig hard klump til en helt fantastisk god og myk ost med sprø stekeskorpe. Har du ikke smakt det anbefaler jeg det skikkelig!

En halloumi er perfekt middag til to, eller en middag pluss tidenes frokost dagen derpå. For kombinasjonen halloumi og speilegg er faktisk ganske uslåelig. Bedre enn bacon til og med!

Halloumi er aller best helt nystekt, så gjør klar salaten på forhånd, før du steker halloumien rett før servering. Her har jeg laget en frisk og mettende salat med spicy kikerter, kremet avokado og søte bringebær.

Oppskriften er beregnet for to

Kikertsalat med halloumi:
-1 boks kikerter
-1 ss nøytral olje
-1 ts spisskummen
-1 ts røkt paprika
-1 ts fint havsalt
-1/2 ts pepper
-1/2 agurk
-1 stor avokado
-1 håndfull koriander
-1 lime
-3-4 ss god olivenolje
-200 g ruccola
-1 halloumi
-1 kurv bringebær

Fremgangsmåte:
1. Skyll kikertene. Jeg liker å bruke de på kartong og ikke hermetikkboks. Varm litt olje i en stekepanne og stek kikertene i 10-15 minutter sammen med krydderet over medium-høy varme.

2. Del agurk og avokado i terninger. Finhakk koriander. Bland sammen med kikertene. Rør sammen med limesaft og olivenolje. Vend inn ruccola til slutt.

3. Del halloumi i 8 skiver. Stek i en tørr og varm stekepanne i 2-3 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Del osten i mindre biter eller server hele skiver med salaten. Topp med bringebær!

10 Kommentarer

  1. Pingback: Tasty Wednesday med Julies matblogg | Polliani.com

  2. Pingback: TASTY WEDNESDAY MED JULIES MATBLOGG - Forside - Polliani.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.