Rå damer: Caroline Heyerdahl

Her kommer junis rå dame! Forrige rå dame i spalten var Mette Mortensen, og tidligere har jeg hatt med Maja Hattvang, Vilde Rolfsen og Esra Røise. Rå damer-spalten er forresten blitt en egen kategori under anbefalinger her. Gleder meg til den fylles opp av hundrevis av rå damer.

Caroline Heyerdahl er dama bak vaskemiddelserien C, som jeg har skrevet om flere ganger tidligere her på bloggen. Jeg er blodfan av produktene til Caroline og bruker allerede oppvasksåpen, multispray, glasspray, tøyvask, håndsåpe og de nyeste produktene hennes – håndkrem og skurekrem. Produktene er milde både mot deg og miljøet. I tillegg lukter alle sammen utrolig godt. Mine favoritter er lavendel og agurk&mynte. Nå tenkte jeg dere skulle få bli litt bedre kjent med denne rå rama som bestemte seg for å satse på å lage vaskemiddel. Det startet med vaskemidler til hus, men nå har hun utvidet til såpe for kropp og hår også. Og til hunden!

Navn: Caroline Heyerdahl
Alder: 47
Nettside: csoaps.com
Instagram: csoapsnordic


Hva driver du med?
Lager C såpe – grønne vaskemidler og såper uten unødvendige kjemikalier.

Fortell om ditt siste prosjekt:
Vi har laget to minifilmer for C som vi skal bruke i sosiale medier, med egenkomponert jingle, skrevet av en 14 årig musiker det ryker av. Det har jeg gjort for å forklare hvorfor jeg ble en vaskekjerring mot strømmen og hvorfor det er viktig å velge bra produkter som gjør minimal skade på inne og utemiljø. Og så har C laget en skurekrem av fransk leire og såpe som er helt vidunderlig og renser alt, uten mikroplast. Begge prosjekter er like morsomme og vidt forskjellige.

Hvem/hva blir du inspirert av?
Den listen er lang. La meg begynne med tippoldemoren min Alexandra Thaulow, som holdt åpent hus hvor hennes kunstnermann nå enn måtte velge å male. Hun virket generøs og gem, det må være et mål. Så er det alle originale mennesker som mener noe eget og tør å bryte kategorier. Hvorfor må matprogrammer være like? Lytt til Sheila Dillons podcast the food programme på BBC og få bakoversveis. Hvorfor må mote være så alvorlig og trist og tynt? Sjekk hva Jenna Lyons har gjort for hvor gøy det kan være å kle på seg, selv på en dårlig dag. Disse menneskene og god litteratur og et stup i havet inspirerer meg; lag noe bedre, noe som er vanskelig, men som føles naturlig og lett når produktet først er der.

Hvorfor kan ikke vaskemidler være godt å bruke og lukte deilig, uten å være ugreit?

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.