Rå damer: Mette Mortensen

rå damer
Navn: Mette Mortensen
Alder: 38
Nettside: Cooked & gone (under utvikling!)
Instagram: mortensen_m

Foto: Akila Berjaoui, styling: Mette Mortensen

Fjerde del av spalten Rå damer er klar, og denne gangen presenterer jeg stylist/keramiker/matdame Mette Mortensen. Tidligere har jeg hatt med Esra Røise, Vilde Rolfsen og Maja Hattvang. Jeg ble kjent med Mette da hun sa opp jobben sin i Costume for å satse som frilans matstylist, og det er jo helt rått. Foreløpig ser det jo ut til å gå riktig så bra, og jeg får vann i munnen av alt det digge denne dama lager. I tillegg lager hun så fin keramikk. Tror jeg må shoppe litt til den nye leiligheten min. Bli litt bedre kjent med Mette:

Hva driver du med?
Jeg jobbet som motejournalist og stylist i Costume i rundt syv år, frem til nyttår. Og i andre publikasjoner i seks år før det. Så gikk jeg min egen vei. Nå lager jeg keramikk på si (det vil si at jeg teknisk sett bor på verkstedet i perioder, fordi jeg har dilla) og så bygger jeg opp en portefølje som matstylist. Det er der ambisjonene mine ligger nå.

Foto: Birgit Fauske

Fortell om ditt siste prosjekt:
Mitt store prosjekt er å få til den perfekte rosafargen, og de perfekte prikkene/flekkene, på keramikken min. Og kanskje litt mer på et profesjonelt plan – å få en god nok portefølje til å kunne leve av å utvikle oppskrifter og jobbe som matstylist. Det siste jeg gjorde var en serie for matmagasinet Nord.

Hvem/hva blir du inspirert av?
Det spørs jo litt hvilket aspekt av livet mitt det handler om, men det er vel et greit sammensurium av reiser, instagram, kokkelerings-TV, kokebøker og venner.

Foto: Birgit Fauske, styling: Mette Mortensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.