17. mai-brunch

simply cola brunch

Foto: Maja Hattvang

17. mai er jaggu rett rundt hjørnet igjen. Kanskje min favorittdag i året, fordi man bare bruncher og drikker mimosa hele dagen. I samarbeid med Simply Cola inviterte jeg noen venner hjem på brunch i går for å lage et lite inspirasjonsinnlegg til 17. mai.

Jeg serverte den ultimate brunchen, spør du meg da. Amerikanske pannekaker med bacon og sirup laget av Simply Cola, masse frukt og bær og avokadotoast med speilegg. Mimosa og Simply Cola i glassene. Dette er alt man trenger for en perfekt brunch. Det er søtt, salt, digg og mettende.

simply cola brunch

Oppskriftene er beregnet for 6 personer!

simply cola brunch
Amerikanske pannekaker:
-50 g smør + mer til steking
-3 egg
-3 dl melk*
-5 dl mel*
-1 ss sukker
-1 ts salt
-1 ts bakepulver

Smelt smør og la det avkjøles litt før det vispes sammen med egg og melk. Jeg brukte laktosefri melk men andre typer melk kan også brukes. Mandelmelk eller kokosmelk for eksempel.

Jeg brukte glutenfritt fint mel, men vanlig hvetemel kan også brukes om man heller ønsker det. Rør inn mel, sukker, salt og bakepulver. La røren svelle 15 minutter før du steker små pannekaker i en medium varm panne i litt smør.

simply cola brunch

simply cola brunch

Simply Cola-sirup:
-2 bokser/5 dl simply cola
-4 ss brunt sukker
-1/2 sitron

Istedenfor å bruke klassisk sirup på pannekakene kokte jeg en sirup av Simply Cola. Det gir litt ekstra god smak til pannekakene. Kok opp Simply Cola og brunt sukker. Skru ned temperaturen og la det småputre i ca. 45 minutter. Smak til med sitronsaft på slutten for å balansere sødmen.

simply cola brunch

Topping:
-12 tykke skiver bacon
-Masse frukt og bær: blåbær, moreller, jordbær, hvit fersken, banan, pære, pasjonsfrukt

Tilbered gjerne bacon i stekeovn når du skal lage mat til mange. Jeg legger baconet på rist for å få det ordentlig sprøtt og godt. Pass på å sette et stekebrett med bakekpapir under risten i ovnen for å samle opp fettet. Stek baconet ved 220 grader i 10-20 minutter, avhengig av tykkelsen på baconet. Følg med!

Sett ut masse frukt og bær på bordet slik at gjestene kan forsyne seg med det de selv liker.

simply cola brunch

Avokadotoast:
-6 egg
-1-2 ss smør
-en klype salt og pepper
-3 avokado
-6 skiver godt brød
-en klype chiliflak

simply cola brunch

Stek speilegg i panna med litt smør. Jeg liker det når plommen er helt rennende, men det er opp til deg! Krydre med litt salt og pepper. Del avokadoene i to, fjern skallet og steinen. Kutt avokado i tynne skiver og dander utover brødskivene. Topp med et speilegg, og dryss litt chiliflak på toppen.

simply cola brunchsimply cola brunchsimply cola brunchsimply cola brunchsimply cola brunchsimply cola brunch
Skål! Her kan du lese mer om hvordan man lager perfekt mimosa. Håper alle får en strålende 17.mai, fylt av brunch, mimosa, venner og alt som er fint og gøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.