Luksusfrokost med posjert egg

posjert egg
Jeg føler de beste rettene mine er de som blir til av kjøleskapsrester. Som denne fantastiske frokosten som oppsto fordi jeg hadde kokte nypoteter, en chevreklump og litt tørr spekeskinke liggende som måtte brukes opp. Det ble til en skikkelig luksusfrokostsalat med posjert egg.

Personlig liker jeg å spise en større frokost, og heller en lettere lunsj og middag. Denne luksusfrokosten kan fint spises som både en lunsj eller en lett middag også. Lag gjerne to posjerte egg om det skal spises til middag.

Å posjere egg er dessuten ikke noe hokus pokus, jeg har et enkelt triks!

Luksusfrokost med posjert egg for 1:
-1 egg
-1 ss godt smør
-4-5 små kokte nypoteter
-1 håndfull dill
-1 klype salt og pepper
-2 skiver spekeskinke
-1/2 hjertesalathode
-litt chevre

-Topping: blomkarseblader og blomst

Fremgangsmåte:
Denne frokosten går raskt om du har ferdigkokte poteter. Hvis ikke må disse kokes eller dampes 10-15 minutter på forhånd.

1. Fyll ca 5 cm vann i en kjele og kok opp. Skru ned temperaturen så vannet kun bobler i bunn av kjelen. Det skal ikke noe eddik eller snurring i vannet. Knekk egget over i en liten sil, slik at den mest rennende delen av egget siles bort. Slipp så egget forsiktig ut av silen og over i vannet og la det ligge helt i ro i 3,5 minutt.

2. Varm smør i en stekepanne. Del de ferdigkokte potetene i to og sprøstek dem. Ha en håndfull dill over og la dillen bli stekt sammen med potetene. Krydre med litt salt og pepper.

3. Stek spekeskinken samtidig som potetene, et par minutter på hver side, eller til det er sprøtt.

4. Riv hjertesalat i biter. Dander med dillpotetene, smuldret spekeskinke og chevre i biter. Ha Det posjerte egget på toppen. Pynt gjerne med litt blomkarseblader. Blomstene er også spiselige!

Bon Appétit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.