Spareribs

spareribs
Her kommer enda en sommerlig oppskrift jeg har laget for Simply Cola.

Spareribs er vilt godt i seg selv, men blir enda bedre om de får marineres over natten i brus! Kullsyren og sukkeret gjør kjøttet ekstra mørt, og smaken komplimenterer kjøttet. Når du først er i gang lager du enkelt en BBQ sauce selv også. Her har jeg lage en variant med friske jordbær og Simply cola. Spareribs passer perfekt sammen med sprøstekte småpoteter og coleslaw.

Oppskriften er beregnet til fire personer

Ingredienser:
1 1/2 – 2 kg spareibs
2-3 bokser Simply cola
500 g småpoteter
1 nykål
2 gulrøtter
1 dl majones
1 dl rømme
1 ss dijonsennep
1/2 sitron
1/2 ts salt
1 ts pepper
1 håndfull koriander

BBQ sauce:
200 g ferske jordbær
1/2 rødløk
2 hvitløksfedd
1 ss raspet ingefær
2 ss olje
1 dl ketchup
1 ss worcestershire sauce
1 ss eplecidereddik
1 ts salt
1 ts røkt paprika
1 ts chilipulver
1 boks simply cola

Fremgangsmåte:
1. Dagen før du skal spise skal ribbene legges i Simply cola-marinade. Legg kjøttet i en ildfast form eller pose, og hell over Simply cola så det dekker kjøttet. Sett kaldt over natta, eller i et par timer minimum.

2. Lag BBQ sauce før du setter i gang med grillingen/stekingen. Rens og del jordbær i to. Finhakk løk og hvitløk. Finrasp ingefær. Surr dette (inkludert jorbærene!) i litt olje til løken faller sammen. Tilsett ketchup, worcestershire sauce, eplecidereddik, salt, røkt paprika og chilipulver. Bland godt sammen og hell på en boks Simply cola. La det koke inn over medium varme i 20-30 minutter før du jevner sausen med en stavmikser. Er sausen for flytende kan den reduseres ytterligere.

3. Har du ikke grill kan spareribs tilbered i stekeovn. Forvarm til 200 grader. Pensle kjøttet med sausen på en side og stek i 30 minutter før du snur dem, pensler og steker videre i 30 minutter til. Bruk eventuelt grillelementet de siste 10 minuttene for å gi dem litt stekeskorpe.

Har du grill er det lurt å bruke alumiumsfolie under kjøttet så ikke sukker og fett renner ned i grillen og gir kjøttet en svidd smak. Grill på lav varme i 1-1 1/2 time. Snu ofte!

4. Kok poteter nesten møte i lettsaltet vann mens kjøttet klargjør seg. Sleng dem gjerne inn i stekeovnen eller på grillen sammen med kjøttet de siste 10 minuttene av steketiden for å gjøre dem ekstra gode. Kryde med salt og pepper.

5. Lag coleslaw ved å finsnitte nykål og gultot. Bland sammen majones, rømme, dijonsennep, sitronsaft, salt og pepper. Finhakk en håndfull koriander (men spar gjerne litt til garnityr!) og bland alle ingrediensene godt sammen.

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.