Hjemmelaget ravioli

ravioliForrige søndag inviterte noen venner seg selv hjem på søndagsmiddag hos meg, med sekken full av sopp og andre digge ting. Jeg hadde så vidt stått opp av senga og tenkte hva er dette for et drømmeliv. Tenkte visst ikke over å ta frem kameraet for å ta bilder av tidenes mest fotogene søndagsmiddag, så her kommer litt lavterskel snapchat-blogging.


Jeg ble satt til å lage pasta. Det har jeg jo aldri gjort før. Men det er så enkelt:

-100 gram tipo 00-mel per person*
-1 stort egg per 100 g mel
-en klype salt per egg

Man kan jo godt gjøre det sånn som på film, og ha melet utover benken og kakke eggene oppi en grop i midten. Men jeg anbefaler det egentlig ikke. Bland det sammen i en vanlig bakebolle så slipper du alt det griset. Kna sammen med tålmodighet og kjærlighet – det der ble dagens treningsøkt for meg hvertfall.

*sykt mye gluten :–(

I tillegg til å lage hjemmelaget ravioli lagde vi toast med krabbe- og kantarellrøre, toppet med løkringene over. Mmm!


Gidd å lag hjemmelaget pasta når du hverken har pastamaskin eller kjevle.


Skål! Etter sånn ca to timer var raviolien ferdig. Tror ikke den hadde blitt godkjent av en italiensk bestemor, men altså, det var sjukt godt! Vi fylte den med en puré laget av div selvplukket skogsopp, pecorino, olivenolje og salvie. Toppen det hele med brunet salviesmør. Drakk en rolig Munjebel til som var helt nydelig, og No name 2013. To vintips til sopp, smør og søndag.

1 Kommentar

  1. Pingback: Året som har gått - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.