Rå damer: Alva Brosten

alva brosten

Foto: Simen Øvergård

Jeg har ikke glemt rå damer-spalten altså. Jeg mailer med flere rå damer som snart skal presenteres på bloggen. Den 8. rå dama jeg har snakket med er den nyutdannede kles- og kostymedesigneren Alva Brosten. Du har kanskje sett hennes perleøredobber på instagram denne sommeren? Snart åpner hun sin egen webshop, men først har jeg tatt en liten prat om hva hun driver med akkurat nå. Bli bedre kjent med Alva.

Navn: Alva Brosten
Alder: 25 år
Nettside: www.alvabrosten.com og www.alvabrostenshop.com (lanseres i høst!!)
Instagram: @alvabrosten

Hva driver du med?
Akkurat nå er jeg på jobb i Helsinki som kostyme og scenografi-assistent på et teater. Ellers perler jeg øredobber og prøver å skaffe meg jobber som nyutdannet kles- og kostymedesigner, nå som lånekassen ikke kan hjelpe meg lengre.

rå damer alva brosten
Lars Vaular på Øyafestivalen i drakt designet av Alva

Fortell om ditt siste prosjekt:
Mitt siste prosjekt som stikker seg spesielt ut er vel Lars Vaular sine antrekk til Øyafestivalen. Et sykt kult prosjekt som kom fra lyn fra klar himmel i våres. Ja, det var jeg som lagde den brudekjolen.. I sommer har jeg også jobbet med Kai Gundelach og up and coming ravers Sassy009.

Nå er jeg mere opptatt av at mitt sideprosjekt, øredobber, som har blitt et mer sentralt prosjekt. Jeg har lansering i butikk og min webshop skal opp å gå. Dette gleder jeg meg enormt til!! Det er deilig med variasjon fra store metervarer med stoff til små perler på en snor.

Ellers er jeg også aktuell med en dokumentarserie på NRK som kommer ut til våren. Dette syns jeg er sykt skummelt men også litt lol og gøy. Håper vi klarer å si noe fornuftig, vi som har fått sjansen.


Avgangskolleksjonen Sexy Brain

Hvem/hva blir du inspirert av?
Sånn på prosjektbasis synes jeg det er inspirerende med folk som drar politikk inn i visuelle arbeid, og klarer å gjennomføre en lesbar kritikk. Dette var vel kjernen i min bacheloroppgave som fortsatt føles ganske fersk.

I livet er musikk enormt inspirerende og jeg kan få enorme hangups på låter som kan være med å endre store prosjekt, slik som Ramstein gjorde for meg på et prosjekt jeg jobbet med i fjor, eller låta Alle som Inte Dansar av Maskinen på avgangsvisningen min på Kunsthøgskolen i Oslo i Juni.

Jeg syns også det er veldig inspirerende med folk som er flinke og som ikke gir seg. Det kan være alt fra veldig personlige ting som min syke far, til folk i offentligheten som står på for å få til en endring, eller Mummitrollenes mor Tove Jansson.

rå damer alva brosten
Øredobbene er snart til salgs på f5!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.