Grønn supersalat

grønn supersalat med posjert egg

God mandag! Her kommer en oppskrift jeg har laget for The Pure Blog, jeg tenker den passer utmerket som en bra start på uka. Jeg har brukt en superkonsentrert antioksidantolje i dressingen for å gjøre den ekstra næringsrik, men det kan utelates.

Denne grønne supersalaten inneholder alt som gjør en salat perfekt. Kremet avokado, sprø agurk, krydrete og proteinrike kikerter, salt fetaost, næringsrikt egg og en smakfull oljedressing. Salaten passer like godt til lunsj som til middag, for denne er skikkelig mettende. Er du lur lager du en ekstra porsjon du kan ha til lunsj dagen etter – bare vent med å blande inn dressingen isåfall.

Grønn supersalat til to:
-1 boks hermetiske kikerter
-2 ss olivenolje
-2 ts røkt paprika
-1 ts chiliflak
-1 ts spisskummen
-1 klype salt og pepper
-1/2 lime
-100 g ruccola eller babyspinat
-1/2 agurk
-1 avokado
-50 g fetaost
-2 ferske egg

Dressing:
-1 ss dijonsennep
-1 ss flytende honning
-1/2 lime
-1 ss Antioxidant Super Seed Oil Complex
-5 ss olivenolje
-2 ss finhakket basilikum
-1 klype salt og pepper

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skyll kikertene og tørk av dem med litt kjøkkenpapir. Ha dem over i en bolle og bland godt sammen med olivenolje, røkt paprika, chiliflak, spisskimmen, salt, pepper og en skvis lime. Ha et bakepapir på en rist (helst ikke stekebrett!) og spre kikertene utover. Stekes i 15-20 minutter, eller til de er gylne og har fått litt stekeskorpe.

2. Fordel ruccola eller babyspinat i to skåler. Del agurk og avokado i tynne skiver og dander i skålene.

3. Fordel kikertene i hver salatskål og topp med litt smuldret fetaost.

4. Kok opp vann til rett under kokepunktet i en stor kjele. Det er viktig at vannet ikke koker, men kun småbobler i bunn av kjelen. Mitt beste tips når du skal posjere egg er å bruke så ferske egg som mulig, og kakke egget over en liten sil før du har det over i vannet. Slik siler du bort det mest rennende av egget, som ofte er det som skaper trøbbel under posjeringen. Bare slipp egget forsiktig over i vannet og la det synke til bunn. Ikke lag en «tornado» av vannet. Posjer ett egg av gangen. Ta egget ut av vannet etter 3-4 minutter.

5. Lag dressingen ved å piske sammen sennep, honning, limesaft, Antioxidant Super Seed Oil Complex og olivenolje til en tykk dressing. Finhakk basilikum og smak til dressingen med salt og pepper.

6. Dander salaten med et posjert egg på toppen og sprinkle over dressingen til slutt!

grønn supersalat med posjert egg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.