Genki by Sabi

genki

Foto: Anne Valeur

En kald og mørk kveld i forrige uke tok jeg med meg foto-Anne og dro til et område vi ikke har spist før. Vikaterrassen har nemlig fått to nye spisesteder det definitivt er verdt å sjekke ut. Omakase by Alex Cabio, som serverer sushi i to bordsettinger hver kveld, og søsterrestauranten Genki by Sabi som ligger vegg i vegg og serverer japansk mat. Vi var invitert for å teste menyen og drikke litt. Definitivt en dag hvor man reflekterer litt over hvor mye man elsker jobben sin.

genki
Genki by Sabi serverer japansk mat (ikke bare sushi) og er inspirert av typiske izakayaer – brune barer japanerne ofte går til etter jobb og spiser enkle retter eller barsnacks. Genki by Sabi er definitivt litt mer fancy enn en japansk izakaya, men maten serveres litt på samme måte. Flere små retter og mye smak. En moderne izakaya.

Før forretten fikk vi Mas Codina Cava Brut Reserva 2013 i glasset, og en liten skalldyrsuppe med edamamebønner. En veldig bra start på måltidet. Og en utrolig god cava. Personlig velger jeg stort sett fransk musserende vin, men denne var god. Litt mindre bobler enn en gjennomsnitts-cava vil jeg si.

genki
Forretten var denne kveitesashimien med sylta reddik, agurk, tang og en ganske spicy saus i bunn. Kveita var fløyelsmyk, og en Wittmann Silvaner Trocken 2016 i glasset var en perfekt match.

genki


Under et lokk av rødbetgelé lå det en helt fantastisk grovkvernet tartar med svart hvitløk. Mmm! Til denne retten fikk vi en spennende australsk rødvin – The Velvet Fog Pinot Noir 2016. Er ikke så flink til å teste viner fra andre steder enn Tyskland, Italia og Frankrike, men denne må jeg finne på polet. Den er såpass særegen at den passer godt å drikke alene en vinterkveld også.

genki
Neste rett var ishavsrøye med purre, potet og dashi (kraft) kokt på ben av røkt kolje. Minner meg på at jeg må prøve å lage min egen dashi snart! Også en veldig god rett, men kunne vært litt saltere. Til denne retten fikk vi en amerikansk vin – Montevina Chardonnay 2015.

genki
Så kom desserten. En irrgrønn «spongecake» med pistasj og matcha, bokhveteis og persimmon. Jeg er ikke en dessertperson, og blir ofte skuffet over restaurantdesserter, men denne var overraskende god. Kaken var supersaftig og akkurat passe søt. Til desserten fikk vi Ninki-Ichi Umeshu, en sake med tilsatt umeshu, en type plomme. Det er SÅ godt, og fungerer egentlig som en dessert i seg selv.

Slik ser den ut, og så glad blir man av å drikke den.

Cecilie som driver bloggen Bord for to og Maj-Britt som driver bloggen Spiselandslaget var også der og skålte. En utrolig hyggelig liten bloggemiddag som hvertfall imponerte meg. Takk for maten!

Her kan du se hele middagsmenyen, og de har også en lunsjmeny bestående av forskjellige bentobokser – en slags japansk matpakke.

Til info får jeg ikke betalt for å skrive denne omtalten, men måltidet er dekket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.